Primer pla de Míriam Nogueras
POLÍTICA

Junts s'enfada per la Diputació el mateix dia que pacta amb el PSC a dos Consells

Míriam Nogueras despotrica contra el PSC mentre pacten amb ells diversos Consells Comarcals

"Ens preocupa molt que el que passa a Catalunya es decideixi a Madrid. Ja n'hi ha prou que a 600 quilòmetres es decideixi el que passa a Catalunya". És el que deia aquest dimecres Míriam Nogueras, número u de Junts per Catalunya el 23J. Nogueras es mostrava molt enfadada pel pacte de la Diputació de Barcelona entre el PSC, els Comuns i Tot per Terrassa , que deixa els processistes fora.

Segons Junts per Catalunya, els independentistes han d'acabar amb el "monopoli absolut del PSC" i les institucions han d'estar "pilotades per partits catalans". És curiós que mentre feia aquestes declaracions –dimecres al migdia– s'anunciava que Junts i ERC pactaven amb el PSC governar el Conselll Comarcal del Baix Camp.

Junts i Esquerra sumaven 19 representants i no els feia falta sumar els 7 del PSC, però han decidit pactar amb ells. A la mateixa hora que Míriam Nogueras demanava una "alternativa democràtica catalana" per a la Diputació de Barcelona, acordava el pacte amb el PSC en una de les principals comarques catalanes.

[tweet]1678842796763906048[/tweet]
Per si no n'hi hagués prou, només unes hores abans que Junts s'indignés amb el PSC, el seu partit feia públic l'acord amb els socialistes per governar el Consell Comarcal del Garraf, com ja havien fet el 2019. El partit de Laura Borràs i el de Salvador Illa també havien anunciat la setmana passada acords per governar als Consells Comarcals del Tarragonès i el Montsià.

No és res de nou veure com un dirigent de Junts per Catalunya fa veure que s'indigna mentre fa tot el contrari quan ningú mira. El partit de Puigdemont volia governar amb el PSC a la Diputació de Tarragona, però es va adormir i ERC li va robar la cartera. A Barcelona, l'acord amb Salvador Illa ja estava fet fins que va arribar la jugada de Collboni i la proximitat de les generals. És un secret de domini públic que sense el 23J, Junts governaria des d'avui la Diputació de Barcelona.

O Míriam Nogueras no sap què fa el seu partit al territori -que no ho descartem- o tant li fa dir coses que no tenen cap sentit. Un no pot demanar governar sense el PSC i després pactar a tot arreu on ha pogut. És que fins i tot fa vergonya haver d'explicar una cosa que seria de primer de classe política.

➡️ Política

Més notícies: