Muntatge de fotos de primer pla de Pedro Sánchez, Pedro Almodóvar, Javier Bardem i Andreu Buenafuente
POLÍTICA

Buenafuente, Almodóvar i Javier Bardem, al rescat de Pedro Sánchez

Els 'artistes de la cella' reapareixen per donar suport a PSOE i Sumar

Sempre hi són quan l'esquerra més els necessita. El 2008, quan Zapatero era a la corda fluixa, artistes com Pedro Almodóvar, Javier Bardem, Joaquín Sabina, Josep Manuel Serrat, Miguel Bosé, Víctor Manuel i Ana Belén, van crear una plataforma de suport a ZP. Se'ls va anomenar els 'artistes de la cella'.

Ara, més de 300 personalitats del món de la cultura han signat un manifest demanant el vot per als partits d'esquerra. "No és el moment de retrocessos i de regressions a polítiques que s'han demostrat perjudicials", diu el manifest.

D'Almodóvar a Manuela Carmena

Entre els signants hi ha personatges coneguts com Pedro Almodóvar, Javier Bardem i Andreu Buenafuente. També el secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el de la UGT, Pere Álvarez. Artistes i sindicalistes es donen la mà per demanar “acudir massivament a les urnes” davant de l'”onada conservadora amb derivacions d'ultradreta”.

A més dels esmentats, entre els signants hi ha José Sacristán, Lola Herrera, Juan Diego Botto, Maria Barranco, Carmen Machi, Juan Echanove i Rossy de Palma. També Aitana Sánchez Gijón, Anabel Alonso, Alberto San Juan i Emilio Gutiérrez Caba. I els cantants Joan Manuel Serrat i Rozalén.

Els escriptors Javier Cercas i Rosa Montero se sumen a la llista, així com El Gran Wyoming, músics, historiadors, investigadors i altres. Entre els polítics destaquen Manuela Carmena, Joaquín Almunia, José Montilla i Cristina Almedia.

Lloes a PSOE i Podem

Encara que no demanen el vot per a cap partit en concret, sí que ressalten “el resultat molt favorable del govern de coalició PSOE-Unidas Podemos”. En concret, destaquen "els avenços socials, el creixement i l'estabilitat de l'ocupació". Per això demanen “continuar consolidant i avançant en l'Estat social i democràtic de dret”.

El contrari, diuen, serà “retrocedir amb polítiques regressives” que, segons el manifest, duen a terme els nous governs autonòmics de PP i Vox. Especialment posen l'accent en els “passos enrere” en l'educació i la cultura.

Vox avisa

Vox ja ha advertit de que si arriba al poder acabarà amb el “biaix ideològic” a la Cultura. "No acceptaré acusacions de censura i cancel·lació dels qui han fet de la censura i la cancel·lació un modus vivendi", ha dit Santiago Abascal.

El candidat de Vox a la presidència va presentar dilluns passat el programa del seu partit en matèria de Cultura. Va estar acompanyat pel periodista Juan Carlos Girauta, el torero Vicente Barrera, i l'escriptor Enrique García-Máiquez. Abascal va carregar contra l'esquerra woke, aquesta “patologia social que tracta els adults com a menors i els nens com a adults degenerats”.

➡️ Política

Més notícies: