Muntatge de Pere Aragonès i Carles Puigdemont amb un tuit darrere

POLÍTICA

Junts se les té amb ERC després del missatge de solidaritat d'Aragonès a Puigdemont

El processisme s'enreda ell sol amb el protocol per adreçar-se als presidents: una altra manera d'estirar el xiclet electoralista

Nova enganxada de consum intern entre processistes. Després de saber-se que el Suprem obrirà una causa per terrorisme contra Puigdemont, Pere Aragonès li va voler mostrar a ell (i Ruben Wagensberg) el seu suport a través de xarxes. A Junts, això no ha caigut gaire bé. Francesc de Dalmases ha dit que és “lamentable” i li ha demanat al votant que “tingui memòria”.

Puigdemont i la causa per terrorisme

La notícia es gestava durant setmanes i ahir es va confirmar. El Tribunal Suprem desoeix la Fiscalia i considera la possibilitat d'un delicte de terrorisme al Tsunami Democràtic. Això complica el futur de l'amnistia i de tots els afectats, entre ells el protagonista absent d'aquesta història: Carles Puigdemont.

Com és evident per a qualsevol que segueixi la política catalana, Junts i ERC estan en una guerra electoral permanent. Tots dos es juguen la confiança del desenganyat vot processista i fan tot el possible per captar la seva atenció. El que va passar amb el missatge de suport d'Aragonès a Puigdemont n'és un bon exemple.

Com l'armada britànica: MHP Puigdemont

El president Aragonès ha volgut mostrar un procedimental i obligat suport als afectats per aquesta decisió del Suprem. Però el seu missatge translluïa la batalla política de fons i la competència - gairebé espiritual - amb la figura de Puigdemont.

Tuit de Pere Aragonès recolzant Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg

El cas és que no s'ha referit a Puigdemont com a MHP: Molt Honorable President. Aquesta falta de protocol ha caigut molt malament a l'ecosistema 'indepe' virtual i proper a Junts. "Legítim president", corregia algun, "Tant costa dir President Puigdemont?", deia un altre, i retrets per l'estil. En aquest sentit, Francesc de Dalmases s'ha unit a les crítiques i ha respost això a Aragonès:

Aragonès podrà tenir complex d'inferioritat, però Junts ho té d'electoralisme. I és que Dalmases no perd l'ocasió per dirigir-se al votant amb un suggestiu “tingueu memòria”.

Encara que sigui una anècdota de processisme per a molt processistes, aquesta situació reflecteix el moment polític de Junts. Idealment, la seva intenció seria que l'amnistia arribés a temps perquè Puigdemont – MHP Puigdemont – fos candidat a les catalanes i aprofitar així el seu pedigrí moral. En última instància, el processisme és la lluita política entre dos partits per intercanviar-se el que un dels seus membres tingui el MHP.