Façana de l'església de Sant Joan Baptista de Gràcia, Barcelona, amb diverses persones caminant davant seu
POLÍTICA

Arran, les joventuts de la CUP, vandalitzen una església històrica de Barcelona

Es tracta d´un temple, situat al barri de Gràcia de la capital catalana, que està declarat Bé Cultural d'Interès Local


Arran s'ha tornat a situar al centre de la polèmica per haver vandalitzat una església històrica de Barcelona. Les joventuts de la CUP han decidit pintar diverses proclames a la façana d'aquest temple situat al barri cèntric de Gràcia de la capital catalana. Es tracta de l'església de Sant Joan Baptista de Gràcia, construïda cap al 1868, i que està declarada Bé Cultural d'Interès Local.

A les joventuts de la Candidatura d'Unitat Popular no els ha importat gens ni mica el patrimoni històric i cultural que representa aquest temple. El seu acte vandàlic ha consistit en una pintada amb grafit al lateral de la porta principal. "Patriarcat i capital, aliança criminal. Arran Gràcia".

L'acció d'Arran ha estat denunciada el Doctor en Economia per la Universitat de Barcelona, Bernat Mallén, que assegura que no és la primera vegada que això passa. "Contínuament i amb total impunitat hem d'aguantar com Arran vandalitza el nostre patrimoni", denunciava a les seves xarxes socials.

La seva denúncia ha generat la indignació de molts usuaris a la xarxa social X. "Multa escandalosa cada vegada que embruten un bé cultural i això s'acaba", deia un. "No tenen ous de fer-ho en una mesquita subvencionada misògina, homòfoba i contra els valors occidentals", es queixava un altre. "Jo visc al costat de Sant Joan de Gràcia i veig amb pena i de manera molt habitual aquests actes vandàlics", denunciava un tercer.

També hi havia altres usuaris que preguntaven als Mossos d'Esquadra i al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, si aquestes pintades no haurien de tenir cap càstig. "Penseu fer alguna cosa?", "això és un delicte, actuareu d'ofici?", "haurien de pagar les conseqüències", eren alguns dels missatges de resposta que es poden veure a la publicació que denunciava les pintades fetes per Arran , les polèmiques joventuts de la CUP.

➡️ Política

Més notícies: