Pla mitjà de Carles Puigdemont de peu darrere d'un faristol amb un fons blau en una roda de premsa a Brussel·les
POLÍTICA

Carles Puigdemont mostra ara el suport a les reivindicacions dels presos d'ETA

A més de l'expresident, a la llista de simpatitzants també hi ha Toni Comín i figures d'ERC, BNG i Podemos

Puigdemont figura a la llista d'eurodiputats que han mostrat suport a les reivindicacions de la plataforma dels presos d'ETA, Sare. Se solidaritza així amb la campanya “Claus per a la Resolució”, que cerca la sortida de les presons dels presos. També a una manifestació convocada a Bilbao, organitzada per la mateixa plataforma i en què Junts i ERC tindran representació.

La llibertat dels presos d'ETA

En total, són 15 els eurodiputats que han mostrat suport a les reivindicacions dels presos d'ETA a través de la plataforma SARE. Entre ells, l'expresident Puigdemont i l'exconseller Comín. Entre els signants, també hi ha figures de Podem com Miguel Urbán o d'ERC com Jordi Solé.

La reivindicació de fons és l'alliberament dels 100 presos d'ETA encara empresonats. Al costat del col·lectiu de familiars d'ETA, Etxerat, Sare impulsa una campanya de nom “Claus per a la Resolució”. Busquen el “final d'excepcionalitat penitenciària” i que “s'obrin les portes al camí a casa de les i els presos, a la resolució i a la convivència”.

Representants catalans a la manifestació

En un comunicat oficial a través de la seva pàgina web han volgut “agrair públicament el compromís mostrat per aquests representants polítics europeus”. Així com la participació de representants d'aquests partits a la propera manifestació del dia 13 a Bilbao.

Aquest suport arriba en un moment en què els socis bascos de Sánchez s'exerceixen com a socis de govern. L'objectiu del nacionalisme basc amb Bildu al capdavant és aprofitar la presidència de Sánchez per alliberar els presos.

Aquesta serà la reivindicació principal de la manifestació del pròxim dia 13 de gener a Bilbao. A més de l'ANC o la CUP, hi acudiran també representants de Junts i d'ERC.

➡️ Política

Més notícies: