Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

Junts va amb tot i demana eleccions anticipades a Pere Aragonès

Antoni Castellà revela el seu pla per derrotar l'Estat

S'agreuja la guerra entre els partits processistes. Lluny d'acostar posicions, l'escenari postelectoral del 23-J ha tensat encara més les relacions entre Junts i ERC. El partit de Carles Puigdemont no només rebutja el front comú independentista a Madrid, sinó que ara es llança a pel Govern de la Generalitat.

A Junts per Catalunya són conscients de la debilitat del Govern en minoria de Pere Aragonès i volen aprofitar-ho. Antoni Castellà, diputat de Junts al Parlament i home fort de Puigdemont, ha llançat un desafiament a ERC i demana eleccions anticipades.

Imatge de Miriam Nogueras a la compareixença del 23-J a la seu de Junts per Catalunya

Augmenta així la pressió sobre Pere Aragonès, que governa amb 33 de 135 escons i porta dues patacades electorals que el releguen a tercera força a Catalunya. El president continua confiat a acabar la legislatura. Però a Junts adverteixen que la legislatura està “esgotada” i demanen la convocatòria d'unes noves eleccions.

Un pla per derrotar l'Estat

Antoni Castellà és un dels representants del nucli dur de Waterloo. A més de diputat és portaveu del Consell de la República, un organisme paral·lel creat per Puigdemont per mantenir viu el somni de la república catalana. Des d´aquest òrgan es promou l´independentisme més radicalitzat.

Castellà, que fa només uns dies va promoure el “Brexit català”, ara reclama a Aragonès eleccions anticipades. Creu que cal convocar els comicis “com més aviat millor” per traçar un pla estratègic de confrontació contra l'Estat.

La seva idea és convocar eleccions, replantejar l'estratègia i sotmetre-la a un plebiscit al poble de Catalunya. "Si el poble et dóna la confiança i surt un Govern fort, et reafirma i et legitima per iniciar aquest nou cicle que tenim davant de l'Estat espanyol", afirma. Per ell, aquesta és “la millor manera de recuperar la unitat estratègica de l'independentisme”.

Primàries a Junts

Antoni Castellà té vincle directe amb Waterloo i encapçala el sector afí a Laura Borràs, que va promoure la ruptura amb ERC i la sortida del Govern. Des de llavors duen a terme una tasca de desgast per fer caure el Govern Aragonès. Els seus posicionaments s'han radicalitzat després dels pactes d'Esquerra amb el PSC en municipis i diputacions.

L'estratègia de l'independentisme en l'escenari postelectoral del 23-J obre una nova oportunitat per a aquest sector. Castellà demana a Aragonès “que faci una profunda reflexió sobre si val la pena aguantar aquesta agonia”. A més, el considera un “president tutelat” i “desautoritzat” pel seu propi partit.

Rull i Turull en un acte de Junts per Catalunya

A més d'eleccions anticipades, Antoni Castellà demana també un procés de primàries a Junts per triar el candidat a la presidència de la Generalitat. Un dels noms que sonen amb més força és el de l'exconseller Josep Rull. Una proposta de consens que uniria l'ala moderada amb la més radical.

➡️ Política

Més notícies: