Fotomuntatge de Sílvia Orriols amb Laura Borràs
POLÍTICA

Junts per Catalunya tensa la corda a Ripoll

La candidata Manoli Vega obliga a escollir entre ella o Orriols

Junts va acostant posicions per sumar-se al cordó sanitari contra l'Aliança Catalana de Sílvia Orriols. Si inicialment es van mostrar partidaris de deixar governar la llista més votada, ara semblen inclinar-se per la proposta de governar amb ERC, el PSC i la CUP. Això sí, els postconvergents volen vendre cara la pell i han llançat a la resta de partits un ultimàtum: una alcaldia d'Orriols, o una de Junts.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

Fins ara hi havia un clar enfrontament entre la direcció del partit, favorable al govern de coalició, i Junts Ripoll, que es decantaven per facilitar la investidura de Sílvia Orriols. En les últimes hores, l'entitat local ha canviat la seva opinió i ofereix a ERC, PSC i la CUP un govern de coalició a canvi que la seva candidata, Manoli Vega, sigui la futura alcaldessa.

L'ultimàtum de Junts Ripoll

Junts Ripoll planteja el pacte com un ultimàtum i no ho amaguen: “O em voten a mi, o donarem el nostre suport a Aliança Catalana”. És la venjança dels juntaires davant del que consideren un menyspreu de la resta de formacions cap al seu partit. Vega ha lamentat que anunciessin un pacte de govern sense tenir en compte Junts, com a mesura de pressió “perquè els donéssim suport gratuïtament”.

Imatge del senyal de trànsit d'entrada a Ripoll

La candidata de Junts no amaga que està “dolguda” i adverteix que “no donarem suport a ningú de manera gratuïta”. Per contra, ha supeditat el seu suport a la inclusió al programa de govern d'alguns dels punts de Junts: "Els nostres electors no entendrien que donéssim un suport gratuït a les forces d'esquerres".

Ni CUP ni Aliança Catalana

A més, Manoli Vega aposta per negociar amb ERC i el PSC, però descarta governar amb la CUP. Ha afirmat que la seva formació rebutja tant Aliança Catalana com els cupaires perquè “no volem crispació i odi que poden crear dos pols”. Si finalment no arriben a un acord, Vega ha avançat que es votarà ella mateixa al ple d'investidura.

Amb l'acord de govern a l'aire, la millor posicionada per accedir a l'alcaldia continua sent Sílvia Orriols. La candidata de la llista més votada s'ha presentat com a única força capaç d'oferir estabilitat al municipi. I ha rebutjat mantenir converses amb la resta de forces polítiques, a les quals ha enviat “al racó de pensar”.

➡️ Política

Més notícies: