Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

'Vox no ha matat ni segrestat a ningú'

El líder dels populars catalans valora el pacte a València

El PP i Vox han oficialitzat avui el pacte per governar a la Comunitat Valenciana. Ho han fet amb la publicació d'un acord programàtic amb les 50 mesures que duran a terme. L'acord estableix que Carlos Mazón (PP) serà el president de la Generalitat, mentre que Vicente Barrera (Vox) serà vicepresident. A més, el partit de Santiago Abascal aconsegueix les conselleries de Cultura, Agricultura i Justícia.

Alejandro Fernández parla clar

El pacte conservador a València ha suscitat un cúmul de reaccions i crítiques a què el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha respost sense embuts.

Alejandro Fernández del PP fent un míting en un acte

Alejandro Fernández ha recordat els acords d'altres formacions amb EH Bildu i ha afegit: “Els militants de Vox no han matat ni segrestat ningú”. En una entrevista a TVE, el líder dels populars catalans ha reconegut discrepàncies amb el discurs antiimmigració de Vox. Però també ha assegurat que no està preocupat per la imatge del PP arran de l'acord a València. “El gruix del programa pactat al País Valencià és del PP, i és impecable en termes democràtics”.

Fernández ha comparat aquesta situació amb la del Govern d'Espanya, on a parer seu “Podemos ha imposat al PSOE determinats aspectes, com en matèria de feminisme”. Així mateix, s'ha referit al cordó sanitari contra el PP "negant-se a arribar a acords al conjunt d'Espanya després de les municipals i autonòmiques del 28-M".

Pacte amb el PSC a Barcelona

En clau catalana, el dirigent popular ha avançat que Daniel Sirera (PP) i Jaume Collboni (PSC) estan parlant per assolir un acord a l'alcaldia de Barcelona. Fernández ha reconegut que "no és un plaer" donar l'alcaldia al candidat socialista, però ha defensat "un govern constitucionalista" com a prioritat, i "evitar el risc que Waterloo governi a Barcelona".

Recentment, Alejandro Fernández va renunciar a encapçalar les llistes del PP a Barcelona per a les eleccions del 23 de juliol. Seguirà al capdavant dels populars catalans, en un moment especialment dolç després de la conquesta de l'alcaldia de Badalona per majoria absoluta i la millora dels resultats a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: