Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023
POLÍTICA

'Molts musulmans ho van escoltar, podien haver evitat la tragèdia i no van fer res'

Sílvia Orriols denuncia que la convivència a Ripoll 'era nul·la i ho continua sent ara'

La líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha volgut fer una roda de premsa aquest dimecres 14 de juny. Ho ha fet per denunciar "el cordó sanitari i informatiu" a què ha estat sotmesa després de guanyar les eleccions a Ripoll. El discurs d´Orriols ha estat molt dur: "Ripoll és l´inici d´una croada" contra la classe política catalana, ha assegurat.

"Els ripollencs han dit prou a les vostres polítiques immigracionistes i proislamistes. Volem recuperar Ripoll", diu Orriols, que ha estat acompanyada de membres del seu partit.

Sílvia Orriols va guanyar les eleccions a Ripoll amb 6 regidors, però els altres partits treballen en un pacte per aïllar-la. Tot sembla indicar que no serà alcaldessa aquest dissabte, però de moment encara no hi ha acord de tots contra ella. "Em sembla vergonyós que gent derrotada a les urnes s'uneixi contra nosaltres", manifestava la líder d'Aliança Catalana.

Sílvia Orriols es va presentar a les eleccions després de quatre anys sent ignorada a l'Ajuntament de Ripoll pels altres partits. Es va dedicar a denunciar què va passar a Ripoll abans dels atemptats de la Rambla i això li va permetre arribar a molta gent malgrat els mitjans tradicionals.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

La 'nul·la convivència' a Ripoll abans i després dels atemptats

Aliança Catalana posa al focus en el control de la immigració: "Qui vulgui venir a integrar-se és benvingut. Qui crea la seva comunitat al marge no ho és". I és aquí on Aliança Catalana parla clar: “La convivència a Ripoll era nul·la abans dels atemptats i segueix sent nul·la ara”.

Segons Orriols, el col·lectiu musulmà és "bel·ligerant, exigint privilegis i moltes vegades rep un tracte de favor de l'administració". I és per això, segons ells han sumat 6 regidors de 13 i 1.400 vots.

"És evident, i així ho diu el sumari, que l'imam feia crides a matar europeus i infidels des de la mesquita de Ripoll", diu Orriols. "Hi havia molts musulmans que el van escoltar i en lloc d'anar a posar la denúncia als Mossos van fer orelles sordes. Podien evitar una tragèdia i no van fer res", afegeix.

I és aquí on s'ha vist la Sílvia Orriols més directa: “Els ripollencs estem obligats a passejar pels mateixos carrers que tots aquests individus que van sentir les crides a matar europeus i no van fer res”.

L'Ajuntament de Ripoll, diu Orriols, es va preocupar molt més per donar veu als familiars dels terroristes que a "reivindicar els drets de les víctimes". "La gestió postatentats va ser nefasta", conclou.

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

El futur d'Aliança Catalana després de guanyar a Ripoll

Sílvia Orriols vol que Aliança Catalana s'estengui per tot Catalunya per “canviar la situació global del país”. "Treurem les quotes de poder del processisme que es puguin perquè Catalunya torni a ser la nació que ha de ser". “Som un partit que treballa per la independència de Catalunya i que actua amb sentit comú", diu.

"Apliquem mesures que asseguren la seguretat i la pervivència de la nostra cultura. No som d'extrems, combatem els extremismes", ha volgut puntualitzar Orriols, que ha estat catalogada d'extrema dreta.