El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions generals a Madrid
POLÍTICA

La frase d'aquesta setmana de Pedro Sánchez que ja sona a comiat

El candidat a la reelecció ha parlat amb nostàlgia de la Moncloa

Pedro Sánchez no es rendeix, i malgrat la repassada de Feijó al debat de dilluns continua venent el producte pels programes de ràdio i televisió. Això sí, el to ha canviat lleugerament. En la visita al programa humorístic Hora Veintipico de la Cadena SER, ha deixat anar una frase que sona a comiat.

En el seu afany per mostrar la seva cara més amable, Sánchez ha parlat relaxadament amb Quequé (Héctor de Miguel) sobre la seva vida a la Moncloa.

Ja parla amb nostàlgia de la Moncloa

Vetlladament, el president en funcions ha assumit que la seva etapa a la Moncloa ha finalitzat. “La Moncloa necessita una rehabilitació, però és evident que no faré jo”, ha dit entre rialles. Sánchez ha parlat amb un deix nostàlgic del que ha estat casa seva familiar durant cinc anys.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, emportant-se les mans al capdavant a l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid

Pedro Sánchez ha reconegut que és un lloc “incòmode” per als adolescents com les seves filles. “Quan venien les seves amigues havien de passar tota mena de controls”, ha explicat. Tot i això, també diu haver actuat “amb normalitat, tenint en compte que la nostra estada aquí era conjuntural”.

Destapant les interioritats de la seva vida a la Moncloa, ha explicat que les finestres s'obrien i es tancaven amb els corrents d'aire. Sánchez recorda “amb afecte” els anys passats a l'edifici. Ha rememorat, per exemple, els sopars que organitzava amb amics i “gent de la cultura”.

Rajoy i el 'risc' de Vox

Ja en terreny polític, Pedro Sánchez ha revelat que Mariano Rajoy va ser “el primer que em va advertir sobre el risc de Vox”. Va passar, diu, quan Rajoy era president i ell en cap de l'oposició. L'ara candidat a la reelecció ha lamentat que el PP hagi “assumit el discurs de Vox” i s'hagi “ultradretitzat”.

Hora Veintipico #286 | Entrevista a Pedro Sánchez

Sobre el feminisme, ha dit que “la lluita per la igualtat entre homes i dones no és res més que la lluita pels drets humans”. Això interpel·la “les dones que lideren la lluita, és clar, però també els homes que les acompanyem”.

Pedro Sánchez ha reconegut no haver complert la seva promesa de derogar la 'llei mordassa'. Tot i això, ha donat la culpa a ERC i Bildu, ja que segons ha explicat van demanar mesures addicionals que no estaven contemplades. Ha promès derogar-la a la propera legislatura “si hi ha suports més amplis”.

Sánchez se'n riu de si mateix

El candidat socialista també ha volgut riure's una mica de si mateix, i ha dit que 'Perro Sánchez' és el malnom que més li ha agradat aquests anys. Ha dit que "algunes bromes i mems estan bé", però que "en aquest país s'han trencat els codis periodístics". Sánchez ha lamentat que l'hagin intentat “deshumanitzar”.

No oblida els que l'han anomenat “filoetarra”, “colpista” o “feló”. I afirma que "la dreta i les seves terminals mediàtiques parlen del 'sanchisme' per no parlar dels èxits d'aquest Govern".

Sobre el futur, ha dit que a l'agost té planejat "guanyar les eleccions, formar el nou Govern i preparar el discurs d'investidura".

➡️ Política

Més notícies: