Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

Pluja de crítiques a una exdiputada d'ERC que amenaça Sílvia Orriols amb més multes

Acusen a l'exdiputada d'abús de poder i Esquerra de prevaricació


La històrica derrota de l'independentisme diumenge passat ha provocat els nervis als partits processistes, especialment els més castigats. És el cas d'ERC, que per una banda crida a la reflexió i l'autocrítica, i per l'altra aprofita per passar factures amb els rivals polítics. Com l'exdiputada republicana Jenn Díaz, que ha utilitzat el seu perfil a Twitter per amenaçar Sílvia Orriols.

L'exdiputada s'ha referit a la multa de 10.001 euros imposada a la líder d'Aliança Catalana pel Departament d'Igualtat i Feminismes que dirigeix Tània Verge. El motiu és opinar en una entrevista que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. Després de la desfeta d'ERC i la irrupció d'Aliança Catalana al Parlament, Jenn Díaz ha dit a Sílvia Orriols que vagi estalviant perquè “fa pinta que no quedarà en 10.001 euros”.

Abans, l'alcaldessa de Ripoll havia ironitzat dient-li a Tània Verge que “la multeta no cal que me l'enviïs per correu electrònic, me la pots donar en mà al Parlament”. La resposta de Jenn Díaz ha causat una allau de crítiques, sobretot recriminant a ERC el seu autoritarisme i la seva arrogància. Resulta evident que els propers dies assistirem a una cruïlla d'acusacions i amenaces, perquè els nervis estan a flor de pell.

Crítiques a l'exdiputada d'Esquerra

La multa “quedarà en res, que és com ha de quedar”, afirma un usuari de twitter als comentaris, “de fet el delicte és utilitzar recursos públics en benefici polític propi”. En aquesta mateixa línia, hi ha qui apunta que “el que acabes de fer és reconèixer la vostra prevaricació de manual”. També li diuen a Jenn Díaz que si a ERC segueixen per aquest camí “acabareu com a Ciutadans”.

N'hi ha molts que acusen Jenn Díaz i Esquerra de “totalitaris” per multar els que no pensen com ells. Però alhora adverteixen que la seva estratègia té un recorregut curt. Afirmen que la multa en tot cas la pagaran amb una caixa de resistència, mentre que Jenn Díaz “ja pot anar buscant feina” igual que molts dels seus companys a ERC.

Acusen Jenn Díaz d'utilitzar la seva posició per amenaçar una persona, cosa que pot ser vist com un abús de poder. "De debò, tu ja saps el que un jutge encara no ha dit", apunta un usuari en relació amb l'amenaça de l'exdiputada. De fet, els experts coincideixen que no hi ha una base jurídica sòlida per sustentar l'acusació i el més probable, com ja ha passat en casos semblants, és que el cas s'acabi arxivat.

Aliança Catalana dessagna ERC

Les dades apunten que la fugida de vots d'ERC va anar a parar a l'abstenció, al PSC, i també una bona part a l'Aliança Catalana. De fet, el partit antiimmigració de Sílvia Orriols porta a les llistes més d'un excàrrec d'Esquerra i arrossega no pocs exmilitants republicans decebuts. Això explica la bel·ligerància d'alguns càrrecs i de la militància d'ERC cap a Aliança Catalana, a qui responsabilitzen del fracàs.

➡️ Política

Més notícies: