Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament
POLÍTICA

Un altre problema per a Joan Ignasi Elena: sindicats policials l'acusen de mentir

Mitjançant un comunicat, denuncien que Interior no ha enviat els reforços policials promesos a les comissaries del Maresme

El sindicat majoritari de Mossos denuncia que el Maresme no ha rebut cap ajuda. Una cosa a què es va comprometre el conseller Elena després de l'onada de reincidència delictiva a la zona. Amb aquest ja és un altre el problema de seguretat que ha d'afrontar el Departament d'Interior.

El conseller Elena es va comprometre a enviar reforços

L'assumpte va ser sonat: el Maresme es va fer protagonista a la premsa pel problema de la reincidència. Encara que com hem pogut saber des d'E-Notícies, és una cosa que en realitat passa a més llocs de Catalunya. El cas és que la llebre va saltar pel Maresme, fins i tot amb efectes polítics: va ser el detonant perquè Junts canviés de discurs.

Això va caure com un gerro d'aigua freda al Govern, que va haver d'acceptar el problema de la inseguretat però sense sortir del discurs ideològic. El conseller Elena va ser l'encarregat de la doble operació. D'una banda, era l'altaveu del Govern a la premsa per dir que no hi havia cap problema estructural d'inseguretat. De l'altra, va dir que enviaria reforços al Maresme.

Però pel que diu el sindicat majoritari de Mossos, no sembla que això últim hagi estat el cas:

Les comissaries del Maresme segueixen igual

Les comissaries del Maresme “segueixen amb els mateixos efectius policials i no han vist reforçades les seves respectives plantilles”. Així s'han referit a l'assumpte a través d'un comunicat a la pàgina web del seu sindicat.

Posen l'accent que el conseller Elena es va comprometre a enviar reforços després de l'atenció mediàtica que va rebre la localitat. Però denuncien que Interior ho va intentar tapar dient que s'havia reforçat la comissaria de Pineda amb 18 agents més. Cosa que no és veritat: “les comissaries del Maresme segueixen en la mateixa situació”, diuen.

I avisen: “és evident que calen mesures urgents, més quan les unitats de seguretat ciutadana i investigació porten massa temps fent un sobreesforç”. Assenyalen també que "el fenomen de la multireincidència s'ha d'abordar des d'una posició responsable". Però tampoc no es pot “mirar cap a un altre costat” perquè els afectats, conclouen els mossos, són els de sempre: la ciutadania.

➡️ Política

Més notícies: