Foto dels alcaldes de Junts del Maresme junts mostrant el seu suport a Marc Buch, alcalde de Calella, dimecres, 13 de desembre
POLÍTICA

Alcaldes de Junts fan pinya amb Buch i demanen l'expulsió de delinqüents estrangers

Els alcaldes de la formació política han mostrat suport a l'alcalde de Calella, i també demanen l'expulsió immediata dels delinqüents estrangers multireincidents

Els alcaldes de Junts del Maresme han decidit mostrar el seu suport total amb Marc Buch, alcalde de Calella. Fa uns dies aquest demanava l'expulsió immediata dels delinqüents estrangers i multireincidents després de l'onada de delictes violents que viu el municipi.

Aquest dimecres, 13 de desembre, han estat els alcaldes d'Arenys de Mar, Cabrera, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Mar els que s'hi han unit, juntament amb el de Calella, per tractar la qüestió.

Envoltat dels companys de partit, Marc Buch ha reclamat que es duguin a terme canvis legals per lluitar contra les ocupacions i els delinqüents que reincideixen en els delictes.

A més, ha alertat que el que ara està vivint el municipi de Calella es pot repetir en qualsevol moment a qualsevol part de Catalunya.

Els alcaldes de Junts del Maresme donen suport a Buch

Els alcaldes de Junts a la comarca del Maresme s'han unit per donar suport a Marc Buch, batlle de Calella. Aquest alçava la veu fa uns quants dies per demanar que els delinqüents multireincidents i immigrants en situació irregular siguin expulsats.

Una mesura que justificava amb l'augment dels delictes violents que viu el municipi de Calella, i a la comarca del Maresme, les darreres setmanes.

D'aquesta manera, els alcaldes de les seves localitats d'Arenys de Mar, Cabrera, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Mar s'alineaven amb Buch per demanar que s'actuï en conseqüència en una reclamació conjunta aquest dimecres, 13 de desembre.

"Si no s'han vingut a integrar-se i a treballar com fa la majoria de la població, no tenen cabuda a casa nostra", ha assegurat contundent l'alcalde de Calella.

Marc Buch també ha assenyalat directament el Departament d'Interior, a qui ha demanat que es facin canvis legals per lluitar contra la delinqüència, però també contra les ocupacions a Catalunya.

Fa un mes, les nou alcaldies de l'Alt Maresme demanaven més reforços policials davant la situació de delictes violents constants que viu la comarca. Tot i això, aquest dimecres han afegit més pressió tots els alcaldes de Junts del Maresme.

D'altra banda, el Departament d'Interior ha anunciat aquest mateix dimecres que, de cara al proper any, concretament a l'estiu del 2024, arribaran nous agents de la propera promoció dels Mossos. Tot i que no se n'ha concretat la xifra.

Una resposta aquesta que Buch ha lamentat per no haver estat informat de manera oficial. També ha indicat que ha calgut que "aixequés la veu" perquè es produïssin canvis en aquest sentit.

Tot i això, l'alcalde de Calella es reunirà durant la setmana que ve amb Pere Ferrer, director general de la policia catalana, per abordar la qüestió.