Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista
POLÍTICA

'Irene Montero és una vergonya per a les dones'

Així de contundent s'ha mostrat l'escriptora i activista feminista Lucía Extebarría

Aquesta setmana, dues dones han estat assassinades a les mans de la seva parella i la seva exparella, respectivament, a Espanya. Els casos de Béjar (Salamanca) i Alzira (València) confirmen l'estiu negre que s'ha viscut al nostre país aquest estiu respecte de la violència de gènere. El del mes passat va ser el juliol amb més assassinats registrats mai i aquest agost es tanca amb nou casos.

I tot això ha passat en una setmana en què el tema estrella ha estat el cas Rubiales. Dirigents de Podem i Sumar han aprofitat aquests dies per marcar perfil i fins i tot defensar la llei del 'Solo sí es sí', la que va permetre que més de 1100 agressors sexuals veiessin reduïdes les seves penes. Aquest intent d'instrumentalització del feminisme per part de polítics com Pablo Echenique, Irene Montero o Yolanda Díaz ha generat moltes crítiques des del mateix moviment feminista.

Primer pla de Lucía Etxebarría en un photocall, somrient lleugerament i mirant a un costat

I l'última personalitat que ha sortit al pas per denunciar l'actitud de la ministra d'Igualtat i companyia ha estat Lucía Etxebarría. L'escriptora no s'ha tallat a l'hora de criticar Irene Montero -i al seu ministeri en general-. La també activista feminista ha assenyalat el pressupost d'Igualtat i les dades preocupants d'aquest estiu respecte a la violència de gènere. I directament ha acusat la dirigent de Podemos de ser “una vergonya per al feminisme i per a les dones”.

“El ministeri d'Igualtat amb més pressupost a la història de la democràcia, les xifres d'assassinades més altes de tota la història de la democràcia. Irene Montero és una vergonya per al feminisme i per a les dones”, escrivia indignada Lucía Etxebarría. La publicació de l'escriptora feminista ja acumula gairebé 3000 'm'agrada' i unes 1000 comparticions a la xarxa social X.

D'aquesta manera, Lucía Etxebarría se suma a les crítiques que ha rebut Irene Montero i companyia per la seva actitud al llarg de les darreres setmanes. La jurista Paula Fraga o la plataforma Contra l'Esborrat de les Dones són algunes de les altres veus mediàtiques dins del feminisme que han alçat la veu contra polítics com la ministra d'Igualtat o Pablo Echenique.

➡️ Política

Més notícies: