El feminisme explota contra Podemos pel ‘cas Rubiales’
Critiquen l'actitud d'Irene Montero i també la de Sumar respecte a la polèmica del president de la RFEF
Sí, el cas Rubiales encara continua. I ho fa, en gran part, perquè algunes formacions polítiques han apostat per intentar treure el màxim rèdit possible de la polèmica. És el cas, sobretot, de Podemos i Sumar. La seva instrumentalització del cas ha arribat al punt que fins i tot des del moviment feminista han criticat l'actitud dels representants d'aquests dos partits polítics.
D'una banda, tenim Yolanda Díaz, que s'ha volgut erigir públicament com el gran flagell de Luis Rubiales, encara que per això hagi d'iniciar una guerra amb els seus companys del Consell de Ministres. De l'altra, tenim una Irene Montero que intenta aprofitar el context per justificar la llei del 'Solo sí es sí'.
Sembla més que evident que des de l'espai polític situat a l'esquerra del PSOE intenten instrumentalitzar el cas Rubiales en benefici propi. Un exemple clar d'això va ser l'actitud de Yolanda Díaz en la concentració que es va celebrar aquesta setmana a Madrid per demanar la dimissió del president de la RFEF. En aquesta protesta contra l'agressió sexual a una jugadora de la Selecció, es va poder veure la ministra de Treball somrient, contenta i feliç. Una actitud poc acord en un acte en què es vol donar suport a una dona que ha patit una més que possible agressió sexual.
Irene Montero també ha aprofitat l'embolic d'aquesta setmana per treure pit de la seva obra de govern. L'encara ministra fa dies que complementa totes les seves publicacions sobre el cas Rubiales amb la frase 'Solo sí es sí'. D'aquesta manera, reivindica la llei que ella va impulsar i que va permetre que més de 1000 agressors sexuals veiessin rebaixades les condemnes.
El feminisme, contra Irene Montero
Això, evidentment, ha provocat moltes crítiques per part del mateix moviment feminista que diuen defensar. I és que no han estat poques les veus del feminisme que han dit prou i han volgut parar els peus a la instrumentalització que polítics com Irene Montero, Pablo Echenique o Yolanda Díaz estan fent del cas Rubiales.
“Fa molta vergonya aliena la vostra utilització de l'abús comès contra una esportista, Pablo Echenique”, retreu el compte feminista Contra El Borrado de las Mujeres. Aquesta plataforma acusa el líder de Podemos de voler “blanquejar aquesta llei que va promoure Irene Montero” i que es va saldar amb “1.155 reduccions de penes i almenys 117 agressors excarcerats”.
La jurista feminista Paula Fraga també va retreure l'actitud de Podemos. “No sé ni com s'atreveixen. Tant de bo una denúncia pública de Jennifer Hermoso per la instrumentalització que estan fent del seu cas per defensar les seves nefastes lleis i polítiques”. L'advocada creu que els representants de la formació morada “a la primera que estan damnificant és a ella”.
Tasia Aránguez també assenyala que és fals que la llei d'Irene Montero hagi ajudat Jennifer Hermoso a defensar-se del petó de Rubiales. “La llei Montero no canvia gens el càstig penal a un petó no consentit i robat per un cap. Ja es podia castigar abans”. A més, assegura que el cas Rubiales s'està “empleant per netejar la imatge de Montero per la seva greu negligència d'alliberar violadors”.
En qualsevol cas, queda més que clar que gran part del moviment feminista s'ha atipat de la utilització que estan fent partits com Podemos i Sumar de la polèmica. I tot, per intentar treure'n algun benefici d'aquest cas polèmic. Fins i tot el mateix feminisme ha decidit parar els peus a Irene Montero, Yolanda Díaz, Pablo Echenique i companyia.
Més notícies: