Imatge del moment de la detenció de la Guàrdia Civil a Barcelona

POLÍTICA

Detenen un presumpte gihadista en plena Setmana Santa a Barcelona

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un presumpte membre del Daesh per possibles connexions terroristes a l'estranger

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un presumpte membre del Daesh per possibles connexions terroristes a l'estranger. Tal com ha informat la Guàrdia Civil, l'operació policial es va iniciar l'any passat quan van detectar que el detingut s'estava radicalitzant.

D'aquesta manera, feia servir plataformes de missatgeria instantània encriptada per mostrar el seu suport al Daesh. A més, els investigadors han trobat una important tasca propagandística. A través de les xarxes socials, difonia contingut gihadista sobre diverses activitats terroristes i sobre material per a la fabricació d'explosius.

Tot i això, el punt més preocupant són les connexions internacionals a països com Canadà o Suècia que tenia l'arrestat. Tot apunta que hauria arribat a mantenir contacte amb altres simpatitzants de la causa gihadista.

L'arrestat tenia connexions internacionals

La investigació duta a terme pel Servei d'Informació de la Guàrdia Civil, ha constatat que les activitats dutes a terme a diverses plataformes digitals estaven planificades coordinadament i coherentment. A més de tenir una clara intenció per guanyar nous adeptes.

El presumpte terrorista seguia unes estrictes mesures de seguretat en les seves comunicacions. D'aquesta manera, va aconseguir mantenir el seu anonimat a les xarxes socials per, així, poder operar clandestinament. La Guàrdia Civil també va detectar que feia servir criptomonedes, així doncs, no descarta la seva vinculació amb activitats financeres terroristes.

Guàrdia Civil donant l'esquena

El detingut es troba en presó provisional

L'operació ha estat desenvolupada gràcies a la col·laboració i la cooperació a escala estatal i internacional. A Espanya hi ha col·laborat la Guàrdia Civil i el Centre Nacional d'Intel·ligència. Mentre que a l'exterior s'ha treballat conjuntament amb el Servei de Seguretat Suec SAPO, la Direcció General de Seguretat Interior francesa (DGSI) i l'Europol.

Després de la detenció, els investigadors continuen amb la pràctica d'altres diligències que permetin aclarir la implicació de l'arrestat amb possibles complots terroristes internacionals. L'home va passar a disposició judicial el 19 de març i se'n va decretar l'ingrés a la presó provisional.

Cal recordar que en aquestes festes de Setmana Santa, els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància a diversos llocs turístics i religiosos de Catalunya, especialment a Barcelona. Per una possible amenaça terrorista.

➡️ Política

Més notícies: