Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans, fent una roda de premsa al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Inés Arrimadas llança la tovallola

L'exlíder de Ciutadans deixa la política

La fi de Ciutadans només ha fet més que començar. Després dels desastrosos resultats de les passades eleccions municipals i autonòmiques, el partit taronja continua el seu procés de desintegració. Un cop s'ha anunciat que no es presentaran a les properes eleccions convocades per Pedro Sánchez, ja hem començat a escoltar les primeres renúncies.

Es tracta d'Inés Arrimadas, que ha tirat definitivament la tovallola i ha decidit tornar a casa. L'expresidenta de Ciutadans s'ha rendit i posa fi a la seva carrera política. D'aquesta manera, renuncia a integrar-se en les llistes del Partit Popular, possibilitat que s'havia discutit en les últimes hores.

Inés Arrimadas deixa la política després d'haver substituït Albert Rivera a la direcció del partit taronja. El seu currículum sempre mostrarà l'èxit obtingut en les eleccions catalanes de 2017, en què Ciutadans va ser la llista més votada. Els pactes entre els partits independentistes van impedir qualsevol possibilitat que els liberals poguessin governar Catalunya.

El futur de Ciutadans és ara una incògnita. D'una banda, hi ha veus que reclamen no renunciar a les eleccions del 23-J, mentre que el partit aposta per esperar i preparar una candidatura per a les pròximes eleccions europees. El que sembla clar, almenys això és el que ha confirmat Carlos Carrizosa, és que es presentaran a les pròximes eleccions autonòmiques catalanes. El líder dels taronges a Catalunya considera que “gran part de la població entén que representem un projecte diferent del de la resta de partits catalans”.

En les últimes eleccions, Ciutadans va patir diversos cops. A Catalunya van perdre la major part del suport que tenien. Mentre que en altres punts d'Espanya, com Madrid, les coses tampoc van acabar de ser millors per al partit d'Inés Arrimadas. Una Inés Arrimadas que deixa la política després del fracàs de la seva formació el passat 28 de maig.