Inés Arrimadas visiblement enfadada durant una intervenció al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Ciutadans tira la tovallola

Renuncien a presentar-se a les eleccions generals de juliol

Sorpresa a mitges: Ciutadans no es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol. Després de la seva desfeta electoral diumenge passat, i havent quedat fora de la majoria dels principals ajuntaments i parlaments, el partit que va fundar Albert Rivera pren aquesta dura decisió.

Així ho ha decidit la direcció de Ciutadans aquest dilluns després de sumar només l' 1,35% dels vots en les eleccions municipals i autonòmiques. El partit no té múscul ni diners per afrontar unes eleccions en què les seves previsions segueixen sent desastroses. Les dades no enganyen: no ha entrat a cap parlament autonòmic i ha perdut uns 2.400 regidors.

A Catalunya, ha quedat fora de les quatre capitals i ha vist com Rubén Viñuales, que va ser el seu cap de files a Tarragona, serà el nou alcaldable pel PSC.

Precisament aquest dimarts, el Comitè Nacional de Ciutadans va ratificar la decisió. El partit taronja és conscient que no té opció d'obtenir seients al Congrés i que no hi ha temps per arribar a acords electorals amb el PP. La seva posició és tan feble que hi ha poc a negociar i és previsible que ara encara més càrrecs passin al partit de Feijóo.

Ciutadans, no a Espanya, sí a Europa

Ciutadans opta de moment per una fugida endavant. Que passi el temps, de moment. Es tractaria d'una decisió temporal amb l'objectiu de reforçar les seves posicions en “l'àmbit europeu”. Consideren que aquí és on les seves idees polítiques estan millor representades i posen com a exemple Emmanuel Macron. Cal recordar que Ciutadans compta amb 7 eurodiputats.

La decisió era d'esperar, però no ha agradat a tothom. Diversos sectors del partit veuen la negativa a presentar-se com el pas previ a la desaparició de Ciutadans. La desbandada en el partit que ara dirigeix Patricia Guasp pot ser l'estocada final.