Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa

Ciutadans es queda a Catalunya

Carrizosa confirma que es presentaran al Parlament

Ciutadans fa un reset i torna al 2003. “Ens presentarem a les eleccions catalanes amb un projecte molt diferent dels del PSC, el PP, Vox i les forces independentistes, i els votants sabran valorar-ho”, ha confirmat aquest matí Carlos Carrizosa. El líder de Ciutadans a Catalunya ha parlat en una entrevista a RAC1.

El partit taronja ha desaparegut de gairebé tots els grans ajuntaments i parlaments d'Espanya. A Catalunya, només han obtingut representació a Santa Coloma de Gramenet com a gran ciutat. Malgrat això, el Parlament de Catalunya és la cambra autonòmica on tenen més diputats: “A Catalunya ens quedem en mals moments. Bona part de la població entén que representem un projecte diferent del de la resta de partits catalans".

Les perspectives, però, no són bones. Només té 10 regidors a Catalunya i també es quedaran sense diputats al Congrés. Per a més inri, Inés Arrimadas ha anunciat aquest dijous que abandona la política activa i se'n va a casa. Però Carlos Carrizosa segueix veient el got mig ple: “Ara perdrem la representació que tenim al Congrés. És el mateix que li va passar al Partit Liberal Alemany: va abandonar el Bundestag el 2013 i es va recuperar el 2017. Això és el que hem d'intentar”.

La fórmula de Carrizosa per tornar a ser un actor polític important és tornar al principi. Ser important a Catalunya des del centre i assegura que tenen prou diners per presentar-se a les eleccions catalanes i europees. Aquesta és probablement l'última carta que pot jugar el partit taronja abans d'assumir el final.

Tot fa pensar que les eleccions catalanes podrien celebrar-se en els propers mesos, de manera que Ciutadans ja prepara una cita electoral que serà clau per veure si són capaços d'aguantar la representació al Parlament.