Una manifestant comença es fa un selfie amb un contenidor que es crema durant una manifestació pel referèndum de l'1-O a Catalunya,
POLÍTICA

Els indepes tornen a Urquinaona

Convocatòria de l'ANC per a l'1 d'octubre

La fragmentació independentista encara no s'ha acabat. Ara mateix i després del pacte entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, l'ANC estaria més a prop de presentar la llista cívica a unes futures eleccions al Parlament. De moment, la intenció de l'Assemblea passa per calibrar-ne els suports i veure si el votant indepe ha donat definitivament l'esquena a Junts.

I hi ha dues dates al calendari que seran claus per veure què pensa realment el català emprenyat. Una, òbviament, és la Diada, l'11 de setembre. L'any passat unes 250.000 persones van sortir al carrer i van sorprendre ERC, que havia decidit no participar-hi per evitar els xiulets. Serà molt interessant veure què fa Junts i, sobretot, què fa el manifestant indepe si gent com Laura Borrás participa dels actes.

És de suposar que el cabreig existent a les xarxes contra Puigdemont es faria visible també al carrer l'11 de setembre. Sembla que la figura del de Waterloo ja no és sagrada per a molts i la Diada seria el termòmetre perfecte. Però l'ANC en vol més i ja pensa a l'1 d'octubre.

Sis anys després, la voluntat de l'Assemblea Nacional Catalana és “recuperar l'esperit d'Urquinaona.” La plaça Urquinaona de Barcelona és un referent de l'independentisme des de fa molts anys. Per motius molt diversos, però el més recent, el que molts de nosaltres tenim gravat a foc, són les càrregues policials contra una joventut que no feia res més que defensar el resultat del Referèndum del Primer d'Octubre i denunciar la repressió política i judicial contra els líders polítics i de la societat civil independentistes", diu el comunicat de l'ANC.

Primer pla de la presidenta de l'ANC Dolors Feliu

Sota aquesta premissa simplista de bons contra dolents i assegurant encara que van guanyar "el referèndum", convoquen un acte per a l'1 d'octubre del 2023. L'entitat presidida per Dolors Feliu vol que la gent torni a agafar les regnes i es prepari de nou per a una confrontació amb l'Estat”.

De moment se sap poca cosa d'aquest acte que vol plantar "la llavor de la no col·laboració", en una clara al·lusió al pacte entre Puigdemont i Sánchez. Només ha transcendit que serà a les onze del matí aprofitant que és un diumenge. Serà interessant veure si Junts per Catalunya és benvingut a l'acte i passa a formar part de l'equip dels botiflers com a Esquerra.

➡️ Política

Més notícies: