L'exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya Toni Comín intervé a l'acte del Consell de la República a Perpinyà (França) el 29 de febrer de 2020
POLÍTICA

Els indepes destrossen Toni Comín després de les seves declaracions: 'Tot per la paga'

El procés està cada cop més desacreditat entre els votants: 'Aquesta és la gent que ens demana confiar en ells'

La setmana passada era notícia que la justícia europea no donava la raó a Toni Comín i no li permetia recollir l'acta d'eurodiputat. Mesos abans, Comín i Puigdemont s'havien mostrat segurs que el TJUE els donaria la raó. S'acumula així una altra derrota judicial del processisme a Europa.

L'origen d'aquesta polèmica és a l'hora de recollir l'acta. Segons indica la legislació, cada eurodiputat ha d'anar al país d'origen per jurar el càrrec. I és després que l'autoritat electoral nacional remet a Europa la llista amb els eurodiputats.

El cas és que el 2019 Comín i Puigdemont no podien viatjar a Espanya perquè serien detinguts. A partir d'aquí, van iniciar tot un procés judicial contra el llavors president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. El van acusar de recargolar la legalitat, quan el que va fer Tajani va ser limitar-se a la llei. El TJUE ha confirmat que va fer bé.

L'exconseller de la Generalitat Toni Comín, intervé durant una roda de premsa el dia en què el Parlament Europeu s'ha manifestat a favor de suspendre la seva immunitat, a Brussel·les (Bèlgica), 9 de març de 2021

En qualsevol cas, Comín no cessa en el seu afany i ara ha presentat una nova estratègia judicial per aconseguir l'escó. La va explicar en una entrevista a Vilaweb. Segons Comín, el nou pla és que el Tribunal Constitucional retiri el seu ordre de detenció i així pugui anar a Madrid a jurar la Constitució.

Novament, el processisme comença un nou laberint judicial que gairebé ningú no segueix amb detall. Ara caldrà esperar que la justícia espanyola i europea es tornin a pronunciar. Mentrestant, els indepes llancen totes les seves crítiques contra Comín.

S'acumulen les crítiques

La idea que tenen els independentistes és que Comín busca és el salari d'eurodiputat, que és particularment alt. Així ho retreu Sergi Maraña, conegut per la seva proximitat a Orriols i a Aliança Catalana. “Aquesta és la gent que ens demana continuar confiant-hi per portar-nos a la independència”, diu:

Altres usuaris nacionalistes també es mostren molt indignats pel canvi de rumb de Comín. Són molts els que no entenen que digui que juraria la Constitució espanyola per poder tenir-ne un càrrec. “Això hauria de ser el final de la seva carrera política...”, “Quan estarem lliures de tant de mediocre?”, es pregunten els usuaris.

Aquest és un altre episodi de desencís indepe amb el processisme. Ahir mateix, també van carregar contra Jordi Borràs, proper a la CUP, per dir que el procés va ser un “conte de fades”. Tot això confirma que el processisme està cada vegada més desacreditat entre l'electorat nacionalista.

➡️ Política

Més notícies: