Dona de cabell arrissat parlant en un programa de televisió amb el logotip de RTVE al fons.
POLÍTICA

El cinisme dels Comuns: 'L'ampliació de l'aeroport no és com el Hard Rock'

Els macroprojectes no són ara cap impediment per aprovar els pressupostos del PSC

L'aconsegueix als Comuns sembla clara, no repetir el mateix error que al març quan el seu enrocament amb el Hard Rock va fer saltar pels aires el govern de Pere Aragonès. Allò va portar unes eleccions en què el grup parlamentari de Jéssica Albiach va sortir malparat i va aprofundir en la crisi que encara arrossega. El seu paper clau en la formació del govern del PSC els ha permès salvar una posició que ara no estan disposats a perdre i encara menys per un altre Hard Rock.

Muntatge de Pere Aragonès amb el Hard Rock de fons

Per això la intransigència mostrada amb el govern d'ERC s'ha transformat en una condescendència amb el nou executiu del PSC. Si el Hard Rock va ser llavors una línia vermella per als pressupostos, l'ampliació de l'aeroport no serà ara un impediment per avalar els comptes del PSC. Així ho ha assegurat la dirigents dels Comuns Aina Vidal, aquest dijous, en una entrevista al Cafè d'Idees de TVE.

Aina Vidal reitera que estan "en contra de l'ampliació de l'aeroport", però afegeix que "la urgència no és la mateixa que amb el Hard Rock". El seu argument és que "si no tomàvem el Hard Rock ens ho menjàvem", mentre que l'ampliació de l'aeroport "està en una fase inicial". Una explicació que no convenç a molts, que creuen que és un nou exercici de cinisme dels Comuns per aferrar-se al poder.

Canvi d'estratègia als Comuns

La dirigent dels Comuns ha hagut de fer malabars per justificar el canvi d'estratègia amb els macroprojectes: “Pactar en política significa ser conscient de les forces i d'on són els límits, ia vegades també has de pactar el dissens”. Per això diu que el Hard Rock no és com l'ampliació de l'aeroport, i que en aquest cas no serà un impediment per recolzar el govern de Salvador Illa.

Vida ha assegurat que "això de l'aeroport és una batalla que durarà anys i nosaltres la donarem". Però no estan disposats a sacrificar per això la seva còmoda posició, que els permet condicionar el govern català amb només sis diputats.

Els Comuns necessiten aquesta posició de força per afrontar de forma tranquil·la el procés de transició a la cúpula. Descartada la repetició d'Ada Colau com a coordinadora nacional, s'obre una lluita pel poder dins de la formació que es dirimirà al proper congrés. Per això la formació ha rebaixat les seves expectatives a l'hora de pressionar el govern per qüestions com l'habitatge o els macroprojectes.

➡️ Política

Més notícies: