Primer pla de Carles Puigdemont enfadat
POLÍTICA

Indepes carreguen amb duresa contra Carles Puigdemont després d'aprovar-se l'amnistia

L'electorat nacionalista encara està molt desenganyat i recela de l'amnistia: 'la defunció de l'1-O'

S'engega la màquina del relat i un dels més interessats que funcioni a ple rendiment és l'expresident Puigdemont. Amb l'aprovació de l'amnistia, el líder de Junts tanca una etapa que va començar atzarosament amb les eleccions generals i que es va tancar ahir.

El proper pas és tornar a Espanya i imitar Pedro Sánchez: ser president sense haver guanyat. Paral·lela a aquesta maniobra, l'expresident ha d'acaparar tota la legitimitat i l'èpica possibles. Al capdavall, el seu electorat s'ha allunyat del processisme i ell ha fiat tota l'estratègia a la idea que Catalunya ha guanyat un pols a Espanya.

Un electorat massa desenganyat

Poc després d'aprovar-se la llei d'amnistia, Puigdemont va fer una compareixença des de la seva residència a Waterloo. L'escenografia, amb un faristol i banderes, ja suggereix una certa intenció institucional. D'altra banda, el subtext del missatge és clar: “l'Estat espanyol” corregeix un error davant la pressió insistent del “poble de Catalunya”. Tot això, “històric”, remarca l'expresident:

"L’amnistia formava part de l’acord d’investidura del president Pedro Sánchez. Han passat sis mesos i mig des d’aleshores, i avui es compleix una de les condicions que vam pactar. El camí a recórrer no és precisament un camí de roses, començant per l’aplicació de la mateixa llei. Però avui ens hem tret les espines dels peus que ens impedien avançar”, diu el missatge de Puigdemont.

Segons les reaccions de molts usuaris indepes, sembla que aquesta èpica de Puigdemont no aconsegueix compensar el desengany. Cosa que ja es va expressar a les últimes eleccions autonòmiques, amb una abstenció molt marcada del votant nacionalista. Figures tan dispars com Bernat Dedéu o Xavier García Albiol van posar l'accent en aquest fenomen.

I, en efecte, el missatge de Puigdemont s'ha omplert de centenars de respostes que li retreuen la celebració de l'amnistia. “M'alegro pels amnistiats a nivell personal, però és un dia trist per a Catalunya. Avui s'ha confirmat la rendició”, “La voluntat del poble no era tenir una amnistia, era que féssiu i lluitéssiu per la independència” o “Avui s'ha produït la defunció de l'1-O i la vostra rendició. Aquesta és la realitat única”. Aquest és el to majoritari de les respostes al missatge de Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: