Muntatge de la UAB, el logotip de S'ha Acabat i una agressió
POLÍTICA

Agredeixen un membre de S'ha Acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona

Ha rebut mostres de solidaritat de figures com la d'Alejandro Fernández o Alberto Tarradas

S'ha acabat denuncia un nou episodi d'agressions. Segons han informat a través de xarxes socials, el vicepresident de l'associació, Hugo Escarpa, ha estat agredit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Després de l'anunci de l'agressió, han explicat que presentaran una denúncia davant els Mossos per "la violència d'aquests grupuscles que campen amb impunitat als campus universitaris".

L'expresidenta de S'ha Acabat i ara diputada per Vox al Parlament, Júlia Calvet, s'ha mostrat molt indignada pels fets. "Això és una punyetera vergonya", ha dit a través d'aquest missatge a les xarxes socials:

Els membres de l'associació i el mateix agredit han rebut mostres de suport d'algunes figures importants de la dreta catalana. El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha comentat que “qualsevol cosa que necessiteu aquí estem”. O també el diputat de Vox al Parlament i president del partit a Girona, Alberto Tarradas, que els ha animat a no fer “ni un pas enrere”.

La universitat, un focus habitual de conflicte

Aquesta no és la primera ocasió en què S'ha Acabat protagonitza episodis d'agressions i assetjament. Sobretot, a la universitat, que és on s'han destacat en tractar-se d'una associació de joves. Fa poc més de tresos, per exemple, també van denunciar agressions durant la mostra d'associacions de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquest sentit, la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha destacat els darrers anys com un focus habitual de conflictes polítics i ideològics. L'octubre passat, també en una mostra d'associacions universitàries, al voltant d'una quarantena de radicals van intentar rebentar la parada informativa de S'ha Acabat. Al final, els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir per evitar més aldarulls.

A més dels incidents reiterats que han tingut els joves de S'ha Acabat amb altres joves de grups antifeixistes com el SEPC, la UAB també ha estat lloc d'assetjament per a figures d'àmbits molt diferents. Entre elles, per exemple, la presidenta de Feministes de Catalunya i professora de la UAB, Sílvia Carrasco, que més d'una vegada ha denunciat fustigació per la seva postura crítica amb la qüestió trans.

➡️ Política

Més notícies: