Félix Bolaños i Oriol Junqueras asseguts donant-se la mà
POLÍTICA

L'independentisme antiprocessista també es rebel·la contra l'amnistia

‘No vull amnistia per als polítics. Els vull a la presó per mentiders, vividors i botiflers’

Gran part de l'independentisme autèntic està amagat a les xarxes socials. Perquè a excepció de Clara Ponsatí i algun personatge caigut del ruc processista, és a X on hi ha els guardians de les essències. I si alguna cosa és evident és que, a l'amnistia, l'independentisme veu la dinàmica de sempre: una partitocràcia nacionalista, és a dir, el processisme.

No són només les xarxes: el processisme ja venia de perdre vots

Que hi ha un sector de la població catalana que està desenganyada de dalt a baix amb el processisme es va comprovar a les darreres eleccions. El partit de Puigdemont va perdre quantitat de vots, i ERC, encara més: ni més ni menys que 300.000. La qual cosa no és inversemblant tenint en compte que porten postergant la terra promesa des de fa massa anys.

Això ha conduït a una divisió dins de la ja dividida Catalunya: l'independentisme del carrer i el d'escons a Madrid. A més, com s'ha anunciat els últims dies, el gruix dels 309 amnistiats es compon de polítics i les seves respectives corts.  D'aquí que X estigui cremant: “Han tornat a deixar tirada la gent”, es lamentava un usuari, “Són uns miserables”.

I és que, per a molts nacionalistes que van posar les esperances en el procés, l'amnistia és més del mateix. És a dir, una tornada a l'autonomisme – ara socioconvergent – i una manera “per salvar el cul als polítics d'ERC i JxCAT”.

'Els independentistes per què necessitem l'amnistia?'

Aquesta és la pregunta que es fan en els ambients independentistes radicals. Perquè la sospita que el processisme és un estira-i-arronsa entre partits s'ha convertit ja en un fet per a ells. Així que no dubten a dir de l'amnistia que “us la podeu ficar per on us càpiga i preparar-vos per als resultats electorals”.

Aquesta dinàmica només pot conduir a una bretxa entre la classe política catalana i el ciutadà corrent. Cosa que serà convenientment capitalitzada per partits que, en resum, busquen actualitzar la unilateralitat. Des de Orriols fins a la llista de l´ANC: l´espectacle continuarà amb les pròximes eleccions a la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: