Imatge de Pedro Sánchez amb Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i diversos amnistiats del procés català
POLÍTICA

Una investidura a canvi de 309 amnistiats

La llei d'amnistia servirà, segons el Govern, per "tancar ferides, fomentar la convivència i superar el conflicte a Catalunya"

La llei d'amnistia, per la via ràpida. Félix Bolaños, ministre de Presidència del Govern, sosté que la llei que amnistiarà els implicats del procés és "impecable des del punt de vista constitucional" i que suposarà "un pas de gegant per a la convivència a Catalunya". Una llei que, segons el PSOE, donarà l'amnistia a 309 independentistes.

Bolaños, que va comparèixer dilluns passat en roda de premsa, va explicar que la llei d'amnistia es valorarà més "amb el temps", ja que segons el Govern servirà per "tancar ferides, fomentar la convivència i superar el conflicte a Catalunya".

En una roda de premsa al Congrés amb la mera voluntat d'explicar la llei —registrada just una hora abans a la Cambra Baixa—, Félix Bolaños va insistir en la "constitucionalitat" de la llei. "Es tracta d'una llei plenament constitucional en els seus fins, en el propòsit, en la motivació i en la justificació", va dir.

"Veiem que hi ha preocupació amb la llei d'amnistia"

En clara referència a les manifestacions d'aquests dies a Madrid contra la norma, Bolaños va voler enviar un missatge de tranquil·litat. "Veiem perfectament que hi ha persones que aquests dies han pogut tenir alguna preocupació amb la llei d'amnistia  però avui quan l'hagin llegit s'hauran tranquil·litzat i hauran vist que és una norma constitucional", va explicar.

Muntatge d'un primer pla de Carles Puigdemont amb cara de preocupació i, de fons, una imatge de diversos antiavalots als incidents després de la manifestació contra l'amnistia al carrer Ferraz de Madrid

Cal ressenyar, així mateix, que la proposició de llei només porta la signatura del PSOE. Cosa que dista del pla inicial, ja que la resta de socis de Govern també estava previst que la firmessin en primera instància. Bolaños no va voler entrar a valorar els motius pels quals Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu i BNG no van signar el text.

Es valorarà "amb el temps"

Finalment, Félix Bolaños va voler remarcar que, "amb el temps", la norma es valoraria per part dels ciutadans que aquests dies hi han mostrat discrepàncies. Segons ell, la iniciativa és "útil, necessària i imprescindible" i es reconeixerà per "per una gran majoria de la societat".

La resolució de la llei d'amnistia arribarà davant de la frontal oposició de PP i VOX. Doncs mentre que els primers s'han reunit aquests dies amb corresponsals estrangers per intentar "internacionalitzar" la resposta a la Llei de l'Amnistia; els segons, per mitjà de Santiago Abascal, acudiran aquest dimarts al Tribunal Suprem per presentar una querella contra Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: