Pla mitjà curt de Donald Trump somrient i assenyalant al capdavant amb el seu dit índex
POLÍTICA

Torna Trump

L'ocàs de Biden acosta el republicà a la presidència el 2024

La Casa Blanca busca inquilí, i Donald Trump està a punt per tornar. Les presidencials del novembre del 2024 es plantegen com una revàlida entre Joe Biden i l'expresident republicà. Els demòcrates han arrasat a l'última cita electoral, però Trump arrasa a les enquestes de les presidencials.

És cert que Trump, acorralat per fins a quatre causes judicials, no ho tindrà fàcil per recuperar la popularitat que el va portar a la presidència. Però a l'altra banda, els demòcrates tampoc no travessen un bon moment. La recessió econòmica i l'ocàs de Joe Biden fan pensar en un final de cicle.

L'economia i la política exterior són ara mateix les preocupacions principals dels ciutadans nord-americans. Els republicans vendran que Trum va deixar una economia sanejada i un món sense conflictes. I que quatre anys després, Biden ha deixat un món en guerra, i uns Estats Units en crisi i dividit.

El declivi de Joe Biden

Segons una enquesta recent del The New York Times, Trump avança Biden en cinc dels sis estats clau per ser president. Als Estats Units s'escampa la sensació que ja només la justícia pot frenar-lo. I el Partit Demòcrata sembla paralitzat, incapaç d'impulsar el relleu de Joe Biden.

El seu ascens a la presidència va generar una gran eufòria al globalisme internacional. Però el seu mandat ha aprofundit les divisions al país i s'ha vist afectat pels conflictes internacionals i una recessió econòmica greu. Per si no n'hi hagués prou, l'immaculat Biden s'ha vist esquitxat també pels escàndols.

A les errades del seu fill amb les drogues, les armes i la prostitució, se suma la troballa de documents classificats a casa seva. La seva imatge pública tampoc és la millor, amb recurrents ficades de pota que alimenten els rumors sobre la seva demència. Però el més preocupant per als demòcrates és el ràpid declivi del país, tant a l'interior com a la seva acció exterior.

Ucraïna i l'economia

L'expresident Donald Trump ja ha anunciat la intenció d'abandonar Ucraïna si arriba a la presidència dels Estats Units. El nou mandat estaria regit per dos principis, la tornada a l'autarquia i la concentració dels poders de l'Estat. La seva proposta és la mà dura per reconduir un país en crisi.

De moment, el seu possible retorn ja ha provocat la por als poders internacionals. La premsa progressista torna a la campanya de la por anunciant l'enfonsament de les borses i la inestabilitat als governs mundials. Afirmen que la presidència de Trump donaria ales als autòcrates amagats a tot el món.

La realitat és que, més enllà de les polítiques econòmiques o de política exterior, Donald Trump pot tornar l'energia a un país sumit a l'apatia. El problema de l'extensió dels opiacis és la imatge viva del declivi actual dels Estats Units. I en aquestes situacions, Trump ho té tot de cara per tornar-hi.

➡️ Política

Més notícies: