Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

Polèmica pels elevats sous dels treballadors de TV3

Els costos laborals de la televisió pública catalana arriben fins a gairebé 130 milions d'euros


Nova polèmica a xarxes pel cost i els sous de TV3. Un fil de X viralitzat per un usuari de nom Ramón Audet posa xifres al cost de la televisió pública catalana. En total, els costos de personal de la televisió pugen a gairebé 130 milions d'euros.

Una televisió cara

D'un temps ençà, TV3 és una televisió polèmica. Ja sigui per la seva orientació ideològica o per les seves faltes de neutralitat informativa, la televisió ha estat al punt de mira. I la veritat és que ho ha estat per part dels uns i dels altres: des del feminisme criticant la 'Marató' fins a la dreta identitària d'Orriols.

És sabut que TV3 ha estat un dels estendards de Catalunya i de la llengua catalana. Des d'aquella època considerada daurada per a alguns fins al present, TV3 i la seva òrbita informativa han format part de l'imaginari català. Com assenyala el protagonista d'aquest fil, cal recordar que la va fundar el president Pujol el 1983.

En aquest sentit, la televisió pública va exercir una de les funcions elementals de qualsevol nacionalisme: el reforç cultural. Cosa que es concreta en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el cost en personal de la qual s'eleva fins als 130 milions d'euros.

Un elevat cost en personal

Les dades són oficials i responen a la llei de transparència, que obliga a fer pública la relació de despeses. Per a situar el cost en particular de la televisió, es pot comparar amb altres àrees comunicatives. La CCMA S. A. s'emporta el gruix absolut del finançament amb 336 milions d'euros, sent anecdòtica la quantitat que rep, per exemple, el Departament de Presidència: 17 milions. Així mateix, es destinen 5 milions d'euros a una categoria de nom "Resta" i del qual no es disposa major informació.

Com és natural, TV3 disposa d'ingressos per publicitat com qualsevol altre mitjà de comunicació de masses. Però la veritat és que, de lluny, la part més important del seu finançament prové de la Generalitat. Uns diners públics que, en gran part, es destina a pagar el notable cos de personal del qual disposa.

Les dades que ofereix la CCMA eleven a 2.359 persones els treballadors de la televisió. El cost total del personal no es troba a la vista en el document, sinó que cal realitzar el càlcul per a conèixer-lo. En total, 130 milions d'euros, comptant dietes i sense antiguitat. Des dels gairebé 50.000 euros que guanya un ajudant de producció fins als 123.000 d'un corresponsal, els sous són generosos en línies generals.

D'altra banda, TV3 externalitza part de la seva labor, la qual cosa representa un cost extra per a pagar a les productores seleccionades per fer els continguts. Continguts que, com diem, estan cada vegada més en el punt de mira: ara, per la seva orientació ‘woke’. Una de les grans incògnites és la de què ocorrerà amb la CCMA en el cas que el procés perdi el control de les institucions.

➡️ Política

Més notícies: