Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons
POLÍTICA

El jove que va agredir Sílvia Orriols és cosí de dos terroristes de l'atemptat del 17A

A part del judici pendent per agredir l'alcaldessa de Ripoll, Hamid Oukabir -d'origen marroquí- té antecedents per robatori amb força, abús sexual i resistència a l'autoritat

Noves informacions respecte a l'agressió que va patir Sílvia Orriols a les mans d'un jove marroquí el 20 d'octubre passat. Aquell dia, l'alcaldessa de Ripoll anava passejant amb el seu marit quan aquest individu els va increpar, anomenant-los "feixistes de merda". A partir d´aquí es va originar una disputa dialèctica que va acabar amb l'agressió a la líder d'Aliança Catalana i al seu marit, que va haver de ser atès per ferides lleus en un centre mèdic.

L'agressor, cosí de dos terroristes dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils

Ara, la periodista especialitzada en esdeveniments Tura Soler, ha donat més llum a aquest incident. Al Punt Avui, Soler explica que l'agressor de Sílvia Orriols és Hamid Oukabir, de 24 anys i d'origen marroquí, que és familiar de dos dels terroristes que van perpetrar els atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Concretament, és cosí de Driss Oukabir, que va ser qui va llogar la furgoneta que va servir per assassinar més d'una desena de persones a la Rambla de la capital catalana. I també és cosí de Moussa Oukabir, que va ser abatut a Cambrils quan es disposava a fer una matança al passeig marítim d'aquesta ciutat de la Costa Daurada.

Antecedents per agressió sexual

Més enllà del parentiu de Hamid Oukabir amb dos dels responsables dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils, l'agressor de Sílvia Orriols acumula diversos antecedents. Segons explica Tura Soler, el 2020 va ser detingut per resistència a l'autoritat, el 2021 per robatori amb força i el 2022 per abusos sexuals. Ara, afronta un judici per atemptat contra l'autoritat, després de ser detingut per agredir l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols

Causa pendent per atemptat a l'autoritat

Quan el cosí dels terroristes del 17A va ser detingut després de l'agressió a Sílvia Orriols i al seu marit, primerament se li va imputar un delicte lleu de lesions, explica la periodista. Però el lletrat Jordi Coma va demanar que, a més, se l'acusés d'atemptat l'autoritat, atesa la condició d'alcaldessa de la víctima. Hamid Oukabir, que aquell dia va amenaçar la líder d'Aliança Catalana amb un "això és només el principi", nega que sabés que la víctima fos l'alcaldessa. Però diversos testimonis afirmen que, un cop va arribar la policia al lloc dels fets, el jove marroquí va dir que "jo no he fet res a l'alcaldessa", delatant així que realment sí que sabia qui era Sílvia Orriols.