Muntatge de Santiago Abascal i el cartell de VOX a les europees
POLÍTICA

L'impactant cartell electoral de Vox per a les eleccions europees

Els d'Abascal i Buxadé tornen a denunciar que l'islam és contrari a la igualtat entre gèneres

Vox ha fiat gran part de les seves últimes estratègies electorals als cartells amb molt d'impacte i recorregut mediàtic. A les autonòmiques catalanes, per exemple, Vox es va destacar amb el cartell de “bitllet de tornada” o amb el cartell que denunciava l'augment de les violacions al metro i que, al final, no els van permetre exhibir. Sembla que aquesta estratègia els funciona perquè l'han tornat a repetir per a les eleccions europees d'aquest diumenge.

“Quina Europa vols?”

Ara, amb les europees poc menys d'una setmana, els d'Abascal i Buxadé tornen a buscar l'impacte mediàtic i a posar sobre la taula els seus temes estrella. I aquest és el cartell cridaner que han col·locat en alguns punts de la geografia nacional i que denuncia directament la islamització d'Espanya:

“Quina Europa vols? Nosaltres sí que ho tenim clar”, diu el missatge amb una clara il·lusió a la immigració provinent de països islàmics i que planteja problemes al relat feminista. La denúncia de la islamització i la retallada de drets de les dones és d'un dels eixos electorals de Vox, i que ja es va veure a la campanya de les catalanes amb un cartell escrit en àrab i que reclamava la igualtat entre sexes.

De moment, les enquestes són favorables a Vox. Segons els últims sondejos publicats, Vox podria pujar fins als sis o set escons, superant amb comoditat els quatre escons que ja té al Parlament Europeu. L'auge del debat migratori i de seguretat a Europa ha fet pujar les opcions polítiques identitàries, entre elles Vox.

Per la resta, la campanya electoral de Vox per a les europees estan en línia amb què ha estat la seva activitat principal des d'Europa. En les últimes setmanes, per exemple, el Parlament Europeu va aprovar el conegut com a 'informe Buxadé', que va promoure el diputat de Vox, Jorge Buxadé, i que demanava la unificació de criteris a Europa per demanar informació sobre els immigrants il·legals.

➡️ Política

Més notícies: