Yolanda Díaz en un míting d'En Comú Podem
POLÍTICA

L'última ocurrència de Yolanda Díaz per baixar la inflació provoca rialles: 'Geni'

Proposa crear un nou impost per a les empreses distribuïdores

La inflació va pujar tres dècimes al maig, fins al 3,6%, i va encadenar tres mesos seguits a l'alça segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, els espanyols gasten un 3% més a la cistella de la compra, amb l'oli com el producte que més puja. En plena campanya electoral per les europees, la ministra de Treball i vicepresidenta del Govern espanyol, Yolanda Díaz, va llançar una proposta que ha causat tanta hilaritat com indignació.

La ministra reconeix que “l'IPC puja” i que “la cistella és impossible per a molta gent treballadora i moltes famílies del nostre país”. Per això afirma “que ha arribat el moment ja de dissenyar un impost que gravi les grans empreses distribuïdores del nostre país”.

Amb la seva retòrica habitual, ha dit que són aquestes grans empreses les que “s'estan folrant” i no els agricultors i els ramaders “que estan venent els seus productes per sota del preu de producció”.

És a dir, la seva proposta és “un impost que gravi la distribució al nostre país”, tot i que diu que “això no va de pujar o pagar impostos” sinó de “qui paga”. Demana votar Sumar per “fer una reforma fiscal” perquè “aquests paguin més”.

No donen crèdit

La proposta de Yolanda Díaz ha cridat poderosament l'atenció, i acumula tota mena de crítiques i comentaris negatius. Adverteixen que "cap empresa s'oposarà a aquesta mesura" perquè "al final el cost el traslladen al consumidor final que és el que acaba pagant els plats trencats". Titllen la ministra de “geni”, perquè creuen que amb més impostos la inflació pujarà i la cistella de la compra també.

“No recordo una personalitat política tan incompetent”, diuen, i afirmen irònicament que és “un pla sense fissures”. Un comentari apunta que “la ignorància és maldestre i atrevida”. Apunten que “si es vol abaixar la inflació cal fomentar la competència i restringir el circulant de diners”, que és “tot al contrari del que estan fent”.

Com Veneçuela o Argentina

Són molts els qui adverteixen que el Govern de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz “està transitant el mateix camí que Veneçuela i Argentina fa vint anys”. Un argentí adverteix que “fan els mateixos i diuen el mateix que els kirchneristes que van arruïnar Argentina”, i demana als espanyols que “despertin”.

"Intervenir l'economia i inflar-la a limitacions és el punt cèntric del discurs del socialisme i, per tant, de la pobresa", diu un altre comentari.

➡️ Política

Més notícies: