Un carrer fosc i buit amb fanals encesos i un primer pla d'una xeringa a terra.
POLÍTICA

La imatge que torna a evidenciar els perills del Raval per als nens

La proliferació de narcopisos representa una xacra per al barri i sobretot per als seus veïns

Que el barri del Raval està degradat és una evidència. Tradicionalment habitat per immigrants, en aquests moments El Raval presenta una marcada multiculturalitat. També uns elevats índexs de criminalitat. Ciutat Vella és un dels dos districtes amb més criminalitat de la ciutat.

Els veïns testifiquen aquesta realitat. A l'última audiència pública de Ciutat Vella, diverses associacions veïnals del Raval van dir que la situació era “insuportable”. Violència, sang, persones intoxicades i una proliferació incontrolable de narcopisos.

El tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, admet la impotència i la dificultat per lluitar contra aquesta realitat. Tot això malgrat que la Guàrdia Urbana va tancar més de 150 narcopisos i punts de venda el 2023.

Si un delicte té especial protagonisme al barri és el tràfic de drogues. Més en general, tots els delictes que orbiten al voltant de la droga. En aquest sentit, els narcopisos només són la infraestructura d'aquesta degradació criminal.

Més imatges de la decadència

Un passeig per les xarxes socials mostra una afluència gairebé constant de persones que narren diferents casos d'inseguretat. Alguns són més greus que altres, però tots mostren una gran pèrdua de qualitat de vida i teixit comunitari.

L'últim ha vingut per part d'un usuari que ha denunciat (una altra vegada) la presència de xeringues al carrer. Es tracta de Xavi Mestres, simpatitzant d´Aliança Catalana. En qualsevol cas, aquest és un problema que supera de lluny les diferències ideològiques entre els uns i els altres.

“Al Raval hi ha problemes molt greus de salut publica, com es demostra a la imatge, si a sobre hi afegim la delinqüència, violència, tràfic de drogues, prostitució, etc, és un Barri on els Catalans que hi vivim ens veiem obligats a marxar”, denuncia aquesta persona.

Tenint en compte l'augment de la inseguretat, els fluxos migratoris i la impotència declarada de l'ajuntament, no sembla que a curt termini aquesta situació millori.

➡️ Política

Més notícies: