Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

El fil viral per entendre la degradació de BCN i qui en són els culpables

Una veïna que viu davant d'un narcopis relata el malson diari que pateixen a Ciutat Vella

El districte de Ciutat Vella és ara mateix l'epicentre del ràpid i imparable procés de degradació que pateix la ciutat de Barcelona. L'augment de la venda i el consum de drogues ha retornat la ciutat comtal als anys vuitanta, quan l'heroïna feia estralls, i els veïns fa temps que demanen una solució. Denuncien la deixadesa d'aquesta zona, abandonada per les autoritats i presa per la delinqüència.

Laura Font, veïna de Ciutat Vella, ha publicat un fil a Twitter que ajuda a entendre a la perfecció el que està passant a Barcelona i quins són els responsables. Denuncia que Ciutat Vella, “i especialment el Raval”, està patint un greu creixement dels delictes de droga”. A continuació relata una situació viscuda “de primera mà” en un narcopis del Raval, i el seu testimoni ja porta 300.000 reproduccions i mil likes.

Comença aportant una informació: l'any passat van pujar els delictes com el consum i el tràfic de drogues a tot Barcelona, el 35% a Ciutat Vella. La Laura se centra en un narcopis del carrer de la Reina Amàlia, “controlat per Sonia, una dona de 50 anys, i les filles”. Segons explica, es dediquen a vendre tota mena de drogues, encara que el producte estrella és l'haixix.

Venda i consum al mig del carrer, amb total impunitat

Segons la seva informació, la filla gran s'entén amb un dominicà que “controla diversos pisos al Poble-sec”, i els seus subministradors són un clan pakistanès que fan “lliuraments diaris” de droga. "La venda de droga la feien tant a l'interior del pis com al carrer, a plena llum del dia, amb total impunitat", explica.

També relata que “els clients es drogaven al mateix portal oa escassos metres del portal”. El resultat eren “zombis al mig del carrer drogats, orinant, cridant i insultant tot aquell que passava”. La Laura acompanya el relat de fotos i vídeos que mostren gent passant droga i consumint al carrer.

Abandó de les autoritats

Assegura que els fets van ser denunciats a la comissaria dels Mossos de Ciutat Vella, però “la resposta sempre va ser la mateixa”, i és que no es podia fer res. “Les trucades al 112 tampoc servien de res”, lamenta, ja que “amb sort enviaven alguna patrulla que passava un parell de vegades i si no veien res sospitós se n'anaven”.

Davant la insistència, els Mossos van obrir una investigació que va concloure amb la detenció dels membres i el tancament del narcopis. Tot i això, Laura assegura que “aquest narcopis ha tornat a obrir, regentat per la mateixa família, i el malson ha tornat”. Denuncia que el negoci està controlat per la matriarca de 50 anys juntament amb els amos d'un bar situat al mateix carrer.

Aquests són els culpables

"Aquesta és la situació en què vivim les veïnes del Raval des de fa temps", es queixa, "i encara que intentis denunciar no et fan cas o prenen represàlies contra tu". Explica que moltes vegades són els veïns els qui, farts de la situació, opten per marxar.

La Laura no té cap objecció a assenyalar l'ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, els Mossos i la Guàrdia Urbana com a “corresponsables d'aquesta situació”. En un al·legat final, afirma que “la passivitat ens ha portat a ser el punt per excel·lència de drogoaddictes i traficants”.

➡️ Política

Més notícies: