Persones caminant davant de la Sagrada Família amb una gran X vermella sobre la imatge.
POLÍTICA

La premsa internacional ja desaconsella viatjar a Barcelona

El rotatiu britànic The Times recomana no visitar la ciutat comtal per l'hostilitat cap al turisme

La Catalunya del no a tot fa temps que s'imposa, i això té conseqüències. La regió, anteriorment pol d'atracció del turisme i les inversions a tot el món, està desapareixent del mapa a marxes forçades. Fins i tot la premsa internacional es fa ressò de l'hostilitat contra el turisme a Barcelona, i desaconsella viatjar a la ciutat comtal oferint com a alternativa altres destinacions turístiques.

El rotatiu britànic The Times ha ressenyat “la ira dels vilatans” contra el turisme, arran de les protestes del cap de setmana passat a Barcelona. Relata que "els residents de la capital catalana van sortir al carrer amb pistoles d'aigua i van ruixar els comensals que menjaven a l'aire lliure".

El diari ha confeccionat una llista amb les ciutats espanyoles més hostils per al turisme, i Barcelona hi té un lloc preferent. Explica que “durant els darrers mesos, els turistes s'han trobat amb menys catifes de benvinguda i més hostilitat”, i parla de “grafits antiturístics als edificis i milers de persones protestant”. Per això posa Barcelona com una de les destinacions turístiques a evitar aquest estiu.

Un drama per a una ciutat com Barcelona on el turisme suposa el 14% del producte interior brut i 150.000 llocs de treball, segons fonts municipals.

Alternatives a Barcelona

Considerant Barcelona com una ciutat hostil, The Times ofereix alternatives per viatjar a altres llocs “on et sentiràs benvingut”. Segons el diari, “cap de nosaltres vol ser part de la multitud, així que eviteu els llocs més concorreguts i opteu per destinacions més tranquil·les que no s'hagin vist ofegades pel turisme excessiu”. En concret, recomana Tarragona com a ciutat alternativa a Barcelona.

Les autoritats barcelonines i les empreses turístiques han posat el crit al cel per la desincentivació del turisme que ocasionen les protestes. Parlen de pèrdues milionàries que impactaran també en el desenvolupament de la ciutat. Un pas més cap a la degradació que fa temps que experimenta aquesta ciutat des de fa anys en mans de l'esquerra i el processisme.

Inseguretat, un altre motiu per no anar-hi

No és la primera vegada que Barcelona apareix a la premsa estrangera de manera negativa. Diaris nord-americans i britànics s'han fet ressò de l'augment de la delinqüència, especialment a la capital catalana. Un altre motiu de dissuasió dels turistes, que cada cop s'ho pensen més a l'hora d'escollir Barcelona com a lloc de descans.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant un agent de Mossos d'Esquadra

L'any passat es van multiplicar els delictes a la capital catalana i els Mossos reconeixen que estan desbordats abans el problema de la multireincidència. Els turistes són aquests mesos l'objectiu principal dels delinqüents, especialment en zones del centre. Les polítiques bonistes i de tolerància amb la delinqüència han convertit Barcelona en un lloc degradat i poc desitjable.

➡️ Política

Més notícies: