Muntatge de Tània Verge i Ignacio Garriga
POLÍTICA

Ignacio Garriga, contra Tània Verge després de les últimes dades sobre violacions

Des de Vox retreuen al Departament d'Igualtat l'augment dels delictes sexuals: 'tot perquè les dones estiguin més insegures que mai'

Una de les dades més preocupants de l'últim balanç de criminalitat del Ministeri de l'Interior és l'augment dels delictes sexuals i més en particular de les violacions. A Catalunya, han augmentat un 34,1% i a Barcelona la situació es dispara i puja un 50,9%.

Això arriba després de mesos d'intensa activitat del departament de la consellera Verge, que segons les dades no sembla haver ofert cap resultat. El candidat de Vox a la Generalitat i número dos del partit, Ignacio Garriga, s'ha expressat molt durament contra la consellera Verge i el finançament a les institucions feministes.

El discurs 'bonista' perd força

La idea que l'augment de la inseguretat és un tema de percepció cada cop és més difícil de sostenir. Les dades del Ministeri de l'Interior són diàfans i apunten a un augment generalitzat de la inseguretat a Catalunya i, més en particular, a Barcelona.

En termes agregats, la delinqüència convencional augmenta el 5,6% i el 10,2% a Barcelona. Destaca l'augment de ciberdelictes, homicidis i el tràfic de drogues, entre d'altres. Però el que més destaca per la cruesa i l'impacte social és el de les violacions.

A Catalunya, augmenten un 34,1% i a Barcelona arriba a una xifra molt preocupant del 50,9%. D'un any a l'altre (2022-2023), s'han produït 149 violacions més.

L'efecte polític

Com és evident, aquesta situació té un efecte polític immediat i és que resta força al discurs del Govern d'ERC, titllat de “bonista”. El conseller Elena, per exemple, insistia fa uns quants mesos que hi ha una percepció d'inseguretat promoguda per l'extrema dreta.

Per la seva banda, la consellera Verge també està rebent fortes crítiques. Se li retreu la seva insistència en assumptes ideològics mentre les dones estan 'de facto' cada cop més insegures. I això és el que precisament li ha criticat Ignacio Garriga a través de xarxes socials:

Tuit d'Ignacio Garriga contra les violacions a Catalunya

Com es diu des de fa mesos, l'assumpte de la inseguretat i el seu vincle amb la immigració irregular s'ha convertit en un dels punts més destacats de la política catalana i de la campanya electoral. El candidat de Vox, per exemple, posa l'accent a l'enllaç de la inseguretat amb la immigració. "L'única solució passa per impedir l'entrada de la immigració il·legal", conclou Garriga.

➡️ Política

Més notícies: