Cartell escrit en àrab a un institut de Martorell
POLÍTICA

Un cartell en àrab en un institut català: 'Papers per a tots, alcalde delinqüent'

Parlen de complir el termini màxim de 3 mesos per obtenir el padró i diuen que tenen el suport de la CNT i la PAH per 'arribar als tribunals'

A Martorell apareix un cartell en espanyol i en àrab que reivindica l'empadronament dels immigrants. S'adreça directament a l'alcalde - Xavier Fonollosa, del PDeCAT - i el titlla de “delinqüent”. “Si lluitem junts, a Martorell i a la comarca, pel padró i tots els nostres drets, segur que ho aconseguirem”, conclou el cartell.

La polèmica del padró

El padró és un tema polèmic que es relaciona de manera directa amb el debat de la immigració. Perquè una persona tingui accés als serveis públics, cal que disposi d'un empadronament. Per a alguns ajuntaments això ha suposat un conflicte social i polític en entendre que, de vegades, hi ha frau i aprofitament dels recursos municipals.

El cas més sonat va ser el de Ripoll, de l'alcaldessa Sílvia Orriols. Hi va haver un gran soroll mediàtic quan el govern municipal va decidir ser molt estricte amb els empadronaments. La seva intenció era esgotar al màxim el termini legal de tres mesos per comprovar si es complien tots els requisits legals oportuns per atorgar el padró i evitar així fraus.

Insults a l'alcalde

En aquesta ocasió, la polèmica sembla ser a Martorell segons les referències que fa el cartell. Aquest municipi és dirigit per l'alcalde Fonosolla, antic membre de CiU i, ara, del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT).

Cartell en àrab en un institut de Martorell

El missatge del cartell és clar i contundent. “A Martorell seguim lluitant pel nostre dret al padró”, diu la primera frase. Tot seguit, els autors del cartell insisteixen que tenen la llei del seu costat i qualifiquen de “delinqüent” l'alcalde per presumptament no complir-la. En aquesta línia, apunten que “el mateix passa en pobles de la comarca”.

Diuen tenir el suport de la CNT i la PAH per “arribar als tribunals si cal”. Sota el text en espanyol apareix el mateix text en idioma àrab donat l'alt nivell d'immigració magribina que presumiblement hi haurà a la zona. Així mateix, en una de les fotografies que inclou el cartell s'aprecia un altre cartell d'una manifestació que diu “Alt al genocidi contra palestina”.

➡️ Política

Més notícies: