Diversos membres de S'ha Acabat protestant, amb dues persones en primer pla. Una és Júlia Calvet, que crida en un megàfon
POLÍTICA

Fitxatge sorpresa de Vox per les eleccions catalanes: Júlia Calvet

La formació d'Ignacio Garriga incorpora l'expresidenta de S'ha Acabat per als comicis del pròxim 12 de maig


A poc a poc es van coneixent els noms que ocuparan les llistes de les diferents formacions polítiques de cara a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig. Per exemple, ERC ja anunciat tots els seus integrants o el PP ha presentat els caps de cartell per cada província. Ara, ha estat Vox qui ha anunciat un fitxatge estrella.

Es tracta de Júlia Calvet, l'expresidenta de S'ha Acabat, l'organització juvenil constitucionalista que fa anys que planta cara a l'independentisme i a l'esquerra a les universitats catalanes. La jove va exercir com a màxima responsable d'aquesta entitat fins al gener passat, quan va deixar el càrrec en mans d'Andrea Llopart.

Tot i els seus 23 anys, Calvet fa anys que està involucrada en l'activisme polític. Serà la primera incursió en la política institucional, però des de fa temps se l'ha pogut veure liderant manifestacions i actes diversos contra l'independentisme i també contra Pedro Sánchez i les seves concessions als partits processistes.

Fins a l'any passat va cursar Dret a la Universitat Pompeu Fabra i no han estat poques les ocasions en què, tant ella com S'ha Acabat, han rebut assetjament per part de grups de joves antisistema als actes que han organitzat a diverses universitats catalanes.

Amb un discurs fort i contundent contra l'independentisme, Júlia Calvet se suma ara a les llistes d'Ignacio Garriga per a les eleccions del 12 de maig. I ho fa, a més, en plena concordança amb alguns dels principals postulats de Vox. I és que, a banda de la seva oposició frontal al separatisme, l'expresidenta de S'ha Acabat també ha mostrat més d'una vegada el seu rebuig a la immigració massiva procedent de països musulmans.

"No s'hi integren, els seus costums no són ni respectables ni acceptables, no s'ha d'aguantar la brossa de cada país", va escriure després del brutal atac d'un home magribí a una dona al Metro de Barcelona.

Ara, Júlia Calvet aportarà el seu granet de sorra a l'objectiu de Vox de mantenir la seva posició com a principal força constitucionalista del Parlament de Catalunya. Actualment, la formació d'Ignacio Garriga té 11 diputats. Les enquestes auguren que tenen opcions de mantenir els històrics resultats obtinguts el 2021 o baixar lleugerament. La seva lluita estarà amb el PP, al qual els sondejos pronostiquen una forta pujada, passant dels 3 que ara tenen els populars a una forquilla d'entre 9 i 15.

➡️ Política

Més notícies: