Primer pla d'Íñigo Errejón amb la mà a la templa, mirant a l'horitzó amb cara pensativa
POLÍTICA

Humilien Íñigo Errejón a X: ‘No saps ni llegir’

Sense voler, el portaveu de Sumar dona la raó als que avisaven dels efectes negatius de regular el lloguer

A Sumar estan ofesos. La seva proposta per regular el lloguer de temporada i d'habitacions va ser tombada per Junts. Al principi, tenien el vot de Puigdemont assegurat, però els juntaires els van trair per mostrar un perfil fort.

Això (unit a la proposta de Junts de lluitar contra la multireincidència) ha fet que es reforci l'eix ideològic. Més que mai, les dretes i les esquerres es tornen a diferenciar en forma de dos blocs. També a Catalunya, encara en plena reorganització política després del 12M.

Tornant al debat dels lloguers, la proposta de l'esquerra era intervenir encara més el mercat immobiliari. Al seu parer, posar sostre als lloguers és una mesura urgent que només portaria coses bones. El defensor de la proposta, Íñigo Errejón, s'hi ha reafirmat.

Un cartell d''Alquila' d'una immobiliària, en un portal del districte d'Ambaixadors, el 14 d'abril del 2023, a Madrid (Espanya)

Errejón i els titulars

En una publicació en xarxes socials, Errejón feia referència a una notícia del Confidencial. "L'habitatge cau un 3,1% a Catalunya tres mesos després de declarar-se zona tensionada", deia el titular de la notícia. Això ha servit a Errejón per assenyalar que la regulació sí que serveix per controlar el preu dels lloguers.

Però els usuaris s'han adonat d'un petit factor: aquesta baixada del 3,1% no és dels lloguers, sinó de la compravenda. De fet, han posat una nota de la comunitat a la notícia per evitar la desinformació. "La mateixa notícia diu que han abaixat els preus de compravenda, no del lloguer", assenyala la nota de la comunitat:

I que la regulació dels lloguers abaixaria el preu de compravenda era una cosa que també es podia saber i que molts van dir. El motiu és un desplaçament de l'oferta. Si els propietaris entenen que la regulació els perjudica per llogar els seus habitatges, els traslladen a la compravenda.

Com explica la notícia, s'observa un augment destacat de les operacions i de les firmes hipotecàries. És a dir, dels dos signes que mostren un moviment més gran del mercat de compravenda. Per això, els usuaris han reaccionat de manera força irada al comentari d'Errejón.

“Ni t'has llegit la notícia”, “No serviu ni per llegir”, “Després us queixeu que els altres manipulen”, deien molts usuaris. Altres, en canvi, han insistit que això, a més d'estar avisat, perjudica les classes més pobres. Perquè són els més humils els que no disposen de capital per comprar, cosa que els obliga a aguantar el mercat del lloguer.

➡️ Política

Més notícies: