Diverses persones estan subjectant un home contra el terra davant d'una porta de fusta.
POLÍTICA

VÍDEO | La gent diu prou: ciutadans detenen un lladre enmig del carrer a BCN

La ciutat comtal s'ha convertit des de fa temps al paradís de la delinqüència

L'ajuntament de Barcelona ha anunciat aquesta setmana noves mesures per reforçar la seguretat en una ciutat especialment degradada. Es crearà una unitat especial de Mossos i Guàrdia Urbana i es posarà l'accent en la prevenció dels delictes, per exemple amb la vigilància i la intercepció de les armes blanques. De moment, la ciutat continua fora de control en mans de la delinqüència desfermada.

El grau d'inseguretat és tan alt i les autoritats estan tan desbordades que són els ciutadans mateixos els que han d'actuar en defensa pròpia. Així ho testifica un vídeo pujat a les xarxes socials per denunciar la inseguretat latent a la ciutat comtal.

Delinqüent és capturat per uns testimonis després d'haver arrencat la cadena a un senyor gran i emprendre fugida, quan van arribar els @mossos el delinqüent es va fer el desmaiat en tot moment #patrullaciudadanabcn

Uns turistes van ser testimonis d'un intent de robatori d'un lladre, que va arrencar la cadena a un senyor gran i va sortir corrent. Els turistes van atrapar i van reduir el lladre mentre arribava la policia. Els Mossos d'Esquadra van procedir a detenir el delinqüent, que es feia el desmaiat per despistar els agents i aprofitar una distracció per escapar-se.

Aquesta és la realitat quotidiana amb què han de conviure els veïns de Barcelona i els milers de visitants que rep la ciutat. El lladre va ser identificat i conduït a comissaria, però a hores d'ara ja podria estar al carrer després d'haver passat a disposició judicial.

Això parla del gran problema que ara mateix té la seguretat a Barcelona, que és la multireincidència. La majoria dels robatoris estan protagonitzats per lladres que acumulen desenes de detencions perquè queden en llibertat al cap d'unes hores de ser arrestats. Això fa que la tasca de la policia sigui debades, i genera una sensació d'impunitat que afavoreix la multireincidència.

Augmenta la delinqüència a Barcelona

Aquesta setmana el Congrés dels Diputats ha aprovat l'enduriment del Codi Penal per combatre la multireincidència. A Catalunya, la consellera dInterior ha anunciat una col·laboració amb la conselleria de Justícia per agilitzar els judicis ràpids i reduir la multireincidència. Aquests canvis han estat fruit sobretot de la pressió social, que ha afavorit un canvi en la perspectiva amb què s'enfocava la delinqüència.

Però mentre la delinqüència continua desfermada a Barcelona. L'ajuntament de Barcelona acaba de publicar dades molt preocupants que parlen d'un augment de les baralles, els robatoris i les armes blanques.

➡️ Política

Més notícies: