Muntatge amb un primer pla de Junqueras amb cara seriosa i un pla mitjà de Jordi Turull preocupat rascant-se el cap
POLÍTICA

La guerra entre ERC i Junts puja de to

Els partits processistes posen fi a la treva en la recta final de campanya

Les forces processistes semblaven haver enterrat la destral de guerra a pocs dies per al final de campanya. Però aquest cap de setmana han tornat a revifar les rancúnies acumulades entre si. Especialment per part d'ERC, i amb un protagonista clar: el seu president, Oriol Junqueras.

Cansat de ser sempre el focus de les crítiques, Junqueras ha passat a l'atac criticant “l'egoisme” de Junts. "Alguns viuen feliços amb l'amargor i protestant", ha retret als postconvergents.

Primer pla d'Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha encapçalat aquest cap de setmana un míting a l'Ametlla de Mar, el Baix Ebre. Des d'allà ha lamentat que “alguns volen que tot vagi malament perquè a ells els vagi millor”. Per contra, ha defensat la feina d'ERC al Congrés aquesta darrera legislatura.

Fa temps que Junts denuncia que ERC s'ha venut al PSOE a Madrid. Junqueras els ha acusat d'“importar-los molt poc el que els passi als treballadors, botiguers, jubilats i estudiants”. Ha reivindicat que gràcies a ells han apujat el salari mínim i les pensions.

Lluita contra l'abstencionisme

Un altre cavall de batalla d'ERC és la lluita contra l'abstencionisme, que amenaça els partits processistes. En aquest sentit, ha apuntat als que “tenen molts diners i el control dels mitjans de comunicació”. Segons ha dit, “els interessa que la societat renunciï a la democràcia”, i ha demanat una votació massiva el 23-J.

La realitat és que les enquestes continuen donant un desastre en vots i escons a la formació d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián. Els republicans tenen pocs dies per remuntar i tenen clara la seva estratègia. Han tornat a posar el focus als seus rivals de Junts.

Puigdemont carrega contra ERC

Per part seva, Junts concentra les seves forces aquests últims dies de campanya a aprofitar l'efecte Puigdemont, combatre l'abstenció, i atacar ERC. El mateix Puigdemont ha participat al míting central de Junts a Amer. Des d'allà ha acusat Esquerra de “buscar aplaudiments fora de casa i voler caure bé a Madrid”.

Imatge d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont mirant cadascun cap a un costat

L'expresident ha dit que ERC vota lleis "amb la bandera progressista" però que "en realitat ens treuen competències". Un altre del sector radical de Junts, Antoni Castellà, ha acusat la taula de diàleg de “provocar repressió, pèrdua de competències i blanqueig dels espanyols”. “Gabriel Rufián, t'han pres el pèl, ho has perdut tot”, ha dit.

➡️ Política

Més notícies: