El president del PP català, Alejandro Fernández, intervé durant el darrer ple de la legislatura, al Parlament de Catalunya, el 26 de juliol del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

VÍDEO | La rapapols d'Alejandro Fernández i Lorena Roldán al Govern al Parlament

El PPC els acusa de tancar l'aixeta dels catalans mentre malbaraten els seus diners

La crisi de la sequera ha centrat una part de la sessió de control del matí al Parlament. El PP ha estat especialment vehement a la crítica al Govern per la seva falta de previsió al problema de l'aigua. Alejandro Fernández i Lorena Roldán han acusat ERC i el separatisme d'ineficiència i arrogància.

Alejandro Fernández ha tornat a parlar de la “dècada pèrdua”, que promet ser el seu leitmotiv en aquesta llarga campanya electoral que queda al davant. El tema de la sequera especialment deixa al descobert la manca de previsió i estratègia del govern en minoria d'Aragonès. La manca d'inversions obliga ara a buscar solucions a la desesperada.

Repàs d'Alejandro Fernández

Alejandro Fernández ha responsabilitzat Pere Aragonès d'“una política erràtica, manca de previsió i constants indecisions estratègiques”. El líder del PPC ha advertit que aquest estiu "podríem assolir la culminació d'aquesta política". Tem que “no ens quedarà cap altra que portar aigua amb vaixells des d'altres llocs d'Espanya”.

Fernández ha preguntat com és possible que una de les regions més pròsperes d'Europa s'estigui introduint en escenaris més típics de zones subdesenvolupades. Ha dit que "no han fet res bé" i ha donat un suspens a dessaladores, a reutilització de l'aigua ia infraestructures de connexió. "¿S'adonen del mal que estan fent al turisme, la indústria i l'agricultura catalanes?", ha preguntat.

S'ha dirigit a Pere Aragonès per dir-li que “a Espanya hi ha aigua per a tothom si fem les coses bé, amb cap i no amb les vísceres”. Li ha demanat dur a terme les infraestructures necessàries “sense por”, abandonar la retòrica contra els operats publicoprivats “sense por” i evitar els conflictes ideològics amb altres parts d'Espanya, “també sense por”. Si ho fa ha dit, tindran el seu suport, “però no ho faran per no reconèixer que han perdut una dècada a Catalunya amb les seves obsessions processistes en comptes de governar per a tothom”.

Lorena Roldán també atiga el Govern

Lorena Roldán li ha recordat al conseller que el 2008 ja hi va haver a Catalunya un episodi sever de sequera “i no van fer ni una sola inversió”. Ha assenyalat per exemple que "no van gastar ni un sol euro per millorar l'eficiència de la xarxa o els aqüífers". Pel que fa a les dessaladores, “mai no es van executar les que estaven previstes als plans 2008-2015 i 2016-2021, i ara no estaran disponibles fins al 2028”.

Per tot això, acusa el Govern de “no dedicar prou recursos per fer front a una crisi de l'aigua com la que estem vivint”. A més, ha dit que “la manca de planificació i estratègia és una constant dels governs separatistes”. A continuació ha preguntat al conseller, “ia vostès qui els tanca l'aixeta?”.

Ho ha fet en referència a les mesures que “fan pagar la crisi a la ciutadania” com ara les retallades en el subministrament i la pujada de la tarifa de l'aigua. També ha preguntat què és més important, la propaganda separatista o la gestió de l'aigua. Ha acabat dient-li al conseller “que l'única aixeta que haurien de tancar és la de la seva arrogància i ineficiència”.

➡️ Política

Més notícies: