Muntatge de Yoalnda Díaz i Benjamí Netanyahu
POLÍTICA

El govern d'Israel enfonsa Yolanda Díaz després de les seves polèmiques declaracions

Continua l'escalada diplomàtica amb Israel, que parla de Yolanda Díaz com a 'persona ignorant i plena d'odi'

Ahir, la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, va estar a l'ull de l'huracà per les seves paraules sobre la decisió d'Espanya de reconèixer l'Estat d'Israel. A més d'aplaudir la decisió, la vicepresidenta Díaz va reivindicar l'eslògan antisemita de 'Des del riu fins al mar'.

Juntament amb l'anunci del reconeixement de Palestina, això ha provocat un dels conflictes diplomàtics més importants d'Espanya dels últims anys. Israel ja ha tret la seva ambaixadora a Madrid i està en plena escalada diplomàtica contra Espanya.

Un missatge velat a Espanya

Avui mateix, el ministre d'Afers Estrangers d'Israel, Yisrael Katz, ha publicat a les xarxes socials un missatge molt dur contra Yolanda Díaz. El més destacat és l'anunci que ha prohibit a la representació diplomàtica d'Espanya a Israel prestar serveis als palestins a través del consolat espanyol a Jerusalem.

Tot i que també és molt rellevant la darrera frase del ministre Katz, dirigida en particular contra la vicepresidenta Díaz. "I si aquesta persona ignorant i plena d'odi vol entendre el que realment vol l'Islam radical, que aprengui sobre 700 anys de domini islàmic a Al Andalus - l'Espanya d'avui".

El missatge és clar i apel·la a la capa més profunda d'aquesta situació: que Israel insisteix que ells lliuren la lluita d'Occident contra l'islam. De fet, un dels arguments més habituals contra el suport de l'esquerra a Palestina és que, en realitat, donen suport a l'expansionisme islàmic.

Israel va parlar des del principi de “conseqüències greus” derivades del reconeixement de Palestina. De moment, l'escalada diplomàtica s'ha quedat en aquestes declaracions encreuades i en la suspensió dels serveis d'ambaixades i consolats. La setmana que ve, dimarts 28, Espanya procedirà oficialment a reconèixer l'Estat Palestí.

➡️ Política

Més notícies: