Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana
POLÍTICA

Primeres pressions contra l'alcaldessa Sílvia Orriols

Dimiteix en bloc la comissió de festes i ella els respon: “És comprensible”

Sílvia Orriols ja és la nova alcaldessa de Ripoll. Tot i haver superat tots els obstacles que li han posat, va aconseguir el seu objectiu. Ara, però, ja ha patit un altre contratemps. I és que els membres de la comissió de festes de Ripoll han decidit dimitir en bloc com a mostra de rebuig al seu govern.

"No ens sentim partícips d´un ajuntament que no tolera altres col·lectius, discriminant de forma directa", asseguren. Aquesta entitat s'encarrega d'organitzar les festes del poble i altres celebracions com el Carnaval. En un comunicat emès a les seves xarxes socials, deixen clar que “volem mostrar el nostre rebuig al govern actual”. Per aquest motiu, “decidim fer un pas al costat”, ja que “no ens sentim amb la motivació per col·laborar amb aquest ajuntament”.

Sílvia Orriols no ha tardat a respondre a la 'Comi de Ripoll', que és com es diu el col·lectiu en qüestió. La líder d'Aliança Catalana ha assegurat que la decisió que han pres “és comprensible”. I és que “alguns dels seus membres anaven a les llistes o simpatitzaven amb partits que han perdut les eleccions”.

La nova alcaldessa de Ripoll deixa clar que “no tingueu cap dubte que superarem aquest obstacle”. Un obstacle que, segons Sílvia Orriols, no és més que “un intent més de pressionar-nos”.

D'aquesta manera, Sílvia Orriols haurà de gestionar el primer contratemps del seu mandat només unes hores després de ser proclamada nova alcaldessa. Dissabte passat va acabar no prosperant el pacte entre Esquerra, PSC i CUP que, a la pràctica, significava un cordó sanitari a la seva formació. Junts per Catalunya no va regalar els seus vots al tripartit d'esquerres i va permetre que la llista més votada a les darreres eleccions municipals es fes amb el poder.

Aliança Catalana, el partit que lidera Sílvia Orriols, va guanyar clarament els comicis del 28 de maig passat. La formació independentista va aconseguir més del 30% dels vots i 6 regidors. El pacte d'ERC (3), el PSC (2) i la CUP (2) necessitava els vots dels 3 regidors de Junts. Finalment, però, ha acabat sent la llista més votada de Ripoll la que ha fet l'alcaldia d'aquesta localitat de Girona. Això sí, amb la dimissió de la comissió de festes, sembla evident que el mandat de Sílvia Orriols no serà gens tranquil.