Muntatge fotogràfic del President Pere Aragonès amb el Centre Comercial Màgic de Badalona de fons
POLÍTICA

El Govern ara té pressa per les violacions de Badalona

Carles Campuzano demana una reunió urgent amb Xavier García Albiol

El Govern vol abordar d'urgència el preocupant augment de les agressions sexuals comeses per menors d'edat a Barcelona. Segons El Periódico, el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha demanat a l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, una reunió urgent. El motiu, les violacions de Badalona.

Segons ha explicat Campuzano a Albiol per carta, la trobada servirà per informar-lo del conveni del barri de San Roc. És un pla pilot per promoure treballs comunitaris entre els joves. Aquest fou acordat pel departament que dirigeix Campuzano, conjuntament amb l'anterior equip de govern de Badalona.

Vista panoràmica del centre comercial Magic a Badalona

Ara, el Govern considera oportú informar el nou alcalde d'aquest pla de treball per eradicar les violacions comeses per menors. La majoria dels agressors pertanyen al barri de Sant Roc, tal com va assenyalar el mateix Albiol. El departament de Drets Socials posa el focus sobre aquest barri degradat per resoldre el problema.

Menors reincidents

Segons Mossos d'Esquadra, a l'últim any hi ha hagut vuit denúncies per agressions sexuals comeses per grups de menors. 21 menors han estat identificats, hi ha 6 detinguts i 13 inimputables en no haver complert encara els catorze anys. Crida l'atenció que totes les agressions tinguessin lloc a plena llum del dia i en centres comercials.

Les víctimes són una nena d'11 anys, dues de 13, una altra de 16 i un menor agredit per un adult. La majoria dels agressors són reincidents i provenen d'entorns desestructurats del barri de San Roque. Tot i el tabú imposat sobre l'origen dels agressors, s'ha revelat que pertanyen a clans gitanos.

Solucions diferents

Carles Campuzano confia que la reunió serveixi per acostar posicions amb el nou equip de govern. Però la realitat és que tenen perspectives diferents sobre com cal abordar la situació. El Govern aposta pel treball comunitari als barris degradats, mentre que Albiol vol reformar el codi penal.

Primer pla de Xavier Albiol saludant a la càmera

La urgència ara del departament de Carmpuzano sembla un intent desesperat d'impedir qualsevol mesura dràstica per part d'Albiol. Mentrestant, la policia catalana ja ha reforçat la seguretat als centres comercials. Especialment a l'Espai Màgic, escenari de tres agressions sexuals.

➡️ Política

Més notícies: