Silvia Orriols parlant en un micròfon, porta un collaret i arracades llargues, i vesteix una jaqueta blava.
POLÍTICA

El Gobierno augmenta la pressió sobre Sílvia Orriols i ella respon amb sarcasme

El Gobierno central i els mitjans subvencionats s'organitzen per disparar contra la batllessa de Ripoll

La polèmica dels empadronaments a Ripoll no cessa. És a dir, que la batllessa de la localitat, i diputada al Parlament, Sílvia Orriols, torna a ser al centre de la diana.

L'últim episodi d'aquesta polèmica va tenir a veure amb el diari El Periódico, al qual Orriols va acusar de ser un "pamflet". En una entrevista a aquest mitjà, Orriols va dir que el seu govern no empadronava ningú que visqués en un lloc insalubre o sense les condicions oportunes per exercir de padró.

Dona davant d'un fons borrós d'un diari amb el titular

Precisament aquestes declaracions han servit perquè, ara, el Delegat del Gobierno a Catalunya, Carlos Prieto (PSC), hagi enviat una carta a la batllessa, ordenant-li el lliurament d'un informe sobre els empadronaments a Ripoll.

Així ho ha avançat la periodista Elisenda Colell, que va ser l'encarregada de fer l'entrevista a Orriols. Segons informa la periodista en una nova peça, el mitjà ha tingut accés a la carta en qüestió:

Per la seva banda, la batllessa ha qualificat aquest requeriment de "carteta".

Així mateix, ha denunciat que el Govern espanyol té millors coses per fer, com, per exemple, ha dit amb sorna, controlar la immigració irregular. “I vosaltres amoïnats per si empadrono o no dins les coves o sota un pont...”:

Quan Carlos Prieto celebrava expulsions

En un moviment més aviat mediàtic que polític, i després de la filtració de la carta a El Periódico i del sarcàstic missatge d'Orriols, el Delegat del Gobierno ha remès a la batllessa a través de xarxes socials la carta dels Drets Humans de la ONU.

ONU al marge, fa poc, el Delegat del Gobierno també va ser protagonista en una polèmica relacionada amb la immigració. En aquella ocasió, en canvi, no va tenir un discurs precisament “bonista”.

Per contra, Prieto va informar que la Policia Nacional - juntament amb els jutges, els únics competents per a les deportacions - havia expulsat 22 “ciutadans estrangers multireincidents que acumulaven un llarg historial per delictes molt greus”.

En aquest sentit, va celebrar que hi hagués “tolerància zero amb aquells que no respecten les normes de convivència”.

➡️ Política

Més notícies: