El diputat dels comuns Andrés García Bierro, mentre que al fons es pot veure una imatge borrosa d?un uniforme dels Mossos d?Esquadra i un tuit
POLÍTICA

Un diputat dels Comuns critica la policia i acaba sortint escaldat

Els usuaris no donen crèdit al discurs dels Comuns: 'sou l'autèntic perill de la classe treballadora'

Els Comuns tenen una segona oportunitat.

Després de fer president Salvador Illa, els de Jessica Albiach poden mantenir una parcel·la pròpia des d'on insistir en el seu discurs. Un discurs que cotitza a la baixa i que així va quedar reflectit a les últimes eleccions autonòmiques.

En aquest sentit, una de les característiques més distintives dels Comuns és el seu “bonisme” al voltant de temes de seguretat.

Entre altres motius, això és el que explica que la inseguretat hagi augmentat a Catalunya o que els funcionaris de presons visquin una situació límit. Els treballadors penitenciaris no s'han cansat de criticar els efectes negatius del model de l'exconsellera Ubasart, que no és res més que el model de seguretat traslladat a les presons.

Policia deté una persona

En qualsevol cas, els Comuns han aconseguit la seva quota d'influència, encara que sigui al preu d'estar a les faldes del PSC.

Per aquesta raó, des del Parlament i les xarxes socials, els Comuns insisteixen en el seu discurs allunyat de la realitat. El diputat dels Comuns, Andrés García Berrio, ens ha donat l'últim exemple d'aquest d'allunyament.

Més bonisme

Amb la inseguretat disparada (i sent la primera preocupació dels barcelonins, segons dades de l'Ajuntament), el diputat García Berrio ha posat l'accent als “mecanisme de rendició de comptes dels cossos policials”. Per això, ha compartit en xarxes socials un fragment d'una intervenció parlamentària de Jessica Albiach referint-se a aquesta qüestió.

Per part seva, el diputat García Berrio insisteix que el “repte fonamental” de Catalunya en aquesta matèria és “s'implementin les recomanacions sobre ús de la força dels organismes internacionals de drets humans”.

I no només això. També és “molt important”, continua, aplicar mesures “per evitar identificacions o actuacions policials discriminatòries basades en el perfil ètnic o racial”.

Fortes crítiques als Comuns

Els usuaris en xarxes socials ja coneixen aquest discurs i, encara més, no s'ho creuen.

El rebuig a les mesures i propostes dels Comuns ha estat força estès. I no només el rebuig. Són molts els que han remarcat que aquesta classe de discurs no ha estat innocu per a Catalunya.

“Vosaltres i el vostre cinisme sou l'autèntic perill de la classe treballadora, per això cada vegada us vota menys gent, sou una estafa, algun dia us trobareu de cara les conseqüències del discurs”,

“La delinqüència desbocada, apunyalaments diàriament, incidents amb armes de foc, capital dels carteristes… i tu vols que la policia vagi amb floretes…”, li retreuen els usuaris al diputat García Berrio.

➡️ Política

Més notícies: