Muntatge de Gabriel Rufián amb Ayuso i Koldo Garcia
POLÍTICA

Gabriel Rufián torna a quedar en evidència: el seu doble raser amb Ayuso i el cas Koldo

El silenci a les xarxes del portaveu d'ERC contrasta quan es tracta del cas Koldo i del cas de la parella d'Ayuso

Gabriel Rufián posa en marxa la seva maquinària virtual per criticar la presidenta de Madrid. Tractant-se del portaveu d'ERC, això és una cosa que no sorprèn gaire. El que sí que crida l'atenció és que, sobre el cas Koldo, no digués res.

La tribuna virtual de Rufián

El portaveu d'ERC és conegut pel recurs gairebé constant a la ironia. Això, juntament amb el seu àcid estil parlamentari, és el que el converteix en un dels actius polítics més útils d'ERC. De fet, ja gairebé s'exerceix com una mena 'd'influencer' en matèries polítiques i socials. Hi ha poques coses que no siguin objecte dels seus comentaris mordaços. Entre ells, però, no hi va haver el cas Koldo.

El presumpte cas de corrupció que afecta el PSOE no ha estat en cap moment objecte dels comentaris i les ironies. Més aviat, ha mantingut un silenci que, en el cas de Rufián, sempre crida l'atenció donada la seva activitat a X. Amb l'amnistia, per exemple, va fer una cosa semblant. Com a molt, algun dard malsà a Junts per allò que és el contrincant real d'ERC.

Els silencis interessats

Sent caritatius, es podria pensar que Rufián atorga el benefici del dubte al PSOE i que respecta l'acció de la justícia. O, simplement, una mica més propi d'un polític: que no vol perjudicar un dels seus socis de govern i, per tant, ell mateix. Doncs més enllà dels seus posats moralistes, Rufián és un polític i és degut a un partit.

Però aquesta hipòtesi cau pel seu propi pes davant els seus nous missatges a X. Poc després de saber-se que la Fiscalia investigava la parella de la presidenta Ayuso, el portaveu d'ERC ha començat a ironitzar. I ho ha fet amb la nova manera de fer-ho, que és retuitejar altres missatges o recuperar antics. La qual cosa demostra que és un procediment deliberat i que, fet i fet, serveix per esmolar el seu estil de comunicació.

Tuits d'ajus i dues dones més parlant de la corrupció en hospitals

Deixant de banda els particulars del cas Koldo i del cas de la parella d'Ayuso, el que crida l'atenció és que el tractament de Rufián hagi estat tan perfectament invers. En un cas, no ha dit res i, a l'altre, sí.

➡️ Política

Més notícies: