Gabriel Rufián, seriós amb els braços oberts, al congrés dels diputats
POLÍTICA

Gabriel Rufián prefereix 'rajar' dels àrbitres que del cas Koldo

El polític republicà fa una setmana que està callat sense voler pronunciar-se sobre el presumpte cas de corrupció que esquitxa el PSOE. En canvi, no dubta a fer de cunyat futboler

Poca gent hi ha més activa a les xarxes socials que Gabriel Rufián. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats és expert en l'ocurrència, buscar la notorietat a base de tuits i comentar qualsevol cosa. Qualsevol? Sembla que no.

El cas Koldo, un presumpte cas de corrupció per contractes il·legals que assenyala José Luis Ábalos i altres dirigents del PSOE, no ha merescut cap atenció per part de Rufián. Es veu que no ha de ser important per al polític d'Esquerra, que sí que va titllar Núria Parlon del PSC d'hereva "de la corrupció del PSC a Santa Coloma". La diferència, és de suposar, és que allà Parlon era l'enemiga, mentre que el PSOE i Ábalos són els socis de Gabriel Rufián.

Són les seves xarxes i Gabriel Rufián pot parlar del que vulgui. Tot i això, continua sent curiós que no hagi demanat explicacions al PSOE, a Ábalos i fins i tot a Francina Armengol, mentre que fa poc comparava José María Aznar amb Corleone.

De fet, Rafael Hernando, del PP, també assenyalava fa un parell de dies la contradicció de Rufián. Publicava a Twitter: "He mirat el perfil de @gabrielrufian a veure en què està aquests dies. Ni un sol comentari sobre el cas més repugnant de corrupció de la democràcia" i concloïa: "El fuet de la corrupció fuetejant-se a si mateix".

Doncs bé, no és que Rufián estigui desaparegut o de baixa laboral per la seva paternitat recent. Almenys a Twitter, on aquest diumenge va voler buscar notorietat parlant de futbol. Perico confés, no dubta tenir el minut de glòria de tant en tant parlant del Reial Madrid. Després de la jornada d'aquest diumenge, on Nico Williams, de l'Athletic, va ser expulsat per protestar, va aprofitar per atacar Vinícius Júnior. "El mateix àrbitre, mateixa acció. Diferent escut".

La publicació de Gabriel Rufián es va viralitzar de pressa i gairebé un milió de persones la van veure. Va rebre més de mil comentaris i forma part d'aquesta estratègia del polític republicà per ser tendència. No li va malament del tot: té gairebé un milió de seguidors només a Twitter.

Això sí, sempre hi ha algú que s'adona que Rufián evita de vegades parlar del que és realment important. Molts, aquest diumenge, li preguntaven el mateix que Hernando o que aquest diari: com és que preferia parlar de futbol abans que del cas Koldo, Misteris.

➡️ Política

Més notícies: