Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera
POLÍTICA

Gabriel Rufián comenta la renúncia de Biden i les xarxes l'enfonsen

El portaveu d'ERC s'anima a comentar la política dels Estats Units mentre el seu partit cau per peces

Més que polític, Gabriel Rufián s'exerceix millor com a influencer polític. Això es manifesta en la seva interessada gestió dels silencis i les intervencions.

Pel que considera convenient - encara que sigui anecdòtic - sí que es pronuncia. Per a altres assumptes que el concerneixen directament, en canvi, no diu res.

Així, per exemple, al mateix temps que el seu partit cau per peces, Rufián comenta l'actualitat política espanyola o té baralles públiques amb jugadors de futbol.

Ara ha tornat a protagonitzar un d'aquests episodis amb la renúncia del president Biden a la carrera electoral.

Rufián revela el “problema” de la política dels EUA

Sens dubte, la renúncia de Biden és una de les notícies amb més incidència mundial. A quatre mesos de les urnes, encara no se sap qui s'enfrontarà a Donald Trump per estar al capdavant de la primera potència mundial.

Això, però, no és obstacle perquè el portaveu d'ERC al Congrés s'animi a comentar la política dels Estats Units i assenyalar-ne les possibles solucions. Com és habitual, Rufián s'ha expressat a través d'un missatge a les xarxes socials i ha revelat quin és el “problema” dels Estats Units.

I el problema, segons Rufián, és que els demòcrates americans no oferiran una bona alternativa a l'expresident Trump:

Davant d'aquest missatge, els usuaris no han entrat ni de bon tros a les anàlisis de Rufián. Més aviat, li han insistit que està instal·lat al poder des de fa massa temps i que fins i tot Joe Biden ha abandonat la política quan era evident que ja no era el seu moment.

Tot i que també n'hi havia diversos que remarcaven el seu clamorós silenci amb la situació d'ERC. Certament, malgrat formar part del sector d'Oriol Junqueras, Gabriel Rufián no s'ha pronunciat gens ni mica.

Aquests silencis estimulen les sospites dels usuaris, que especulen si Rufián té alguna raó per no pronunciar-se o si, per contra, és un simple interès pragmàtic de cara al futur.

El que sembla segur és que Rufián no oferirà ara com ara cap de les seves habituals teories sociopolítiques per explicar el declivi d'ERC.

➡️ Política

Més notícies: