Una persona amb expressió de sorpresa o dolor està sent subjectada pel coll mentre està ajaguda a terra.
POLÍTICA

Escena surrealista a BCN: Una dona ajuda a escapar un marroquí que intentava robar

Gràcies a la intervenció d'aquesta dona, el delinqüent va poder fugir

En poc temps, la seguretat ha esdevingut una de les principals preocupacions dels ciutadans a Catalunya. Però no tots tenim la mateixa percepció sobre la delinqüència i la inseguretat. Hi ha qui es resisteix a reconèixer el problema, assegurant que no hi ha un augment de la delinqüència sinó casos aïllats i que la solució no són ni més policies ni més mà dura contra els delinqüents.

Són els mateixos que pensen que darrere aquestes denúncies hi ha un increment del racisme i que per sobre de la seguretat ciutadana hi ha els drets humans. Per descomptat, estan en contra de les tendències punitives. Creuen que la cosa no s'arregla castigant sinó reduint la misèria i educant millor.

A vegades costa d'entendre com funciona la ment d'aquestes persones i una imatge val més que mil paraules. Com el vídeo que circula per internet i que ha deixat estupefacte més d'un.

L'escena va passar a Barcelona, ciutat presa des de fa temps per la delinqüència i on els veïns es veuen obligats a actuar pel seu compte contra la delinqüència. És el cas d'aquests ciutadans, que van retenir un marroquí enxampat in fraganti quan intentava robar. Una dona intervé perquè els ciutadans que esperaven l'arribada de la policia alliberin el delinqüent i aquest aconsegueixi escapar.

El vídeo serveix com a metàfora de com l'actitud d'alguns ciutadans ajuda a millorar la seguretat, mentre que la d'altres ajuda a empitjorar-la. La publicació a la xarxa social X compta ja amb més de 400 missatges.

Indignació a la xarxa social

"La situació d´Espanya no només és alarmant, sinó preocupant i previsible", afirma un usuari de la xarxa social, i ho atribueix a "una política antinacional i multiculturalista". Són molts els que esperen “que el karma faci la feina” i acabi sent ella la víctima de la delinqüència. També l'acusen directament de ser “còmplice d'un robatori”.

Afirmen que les persones que actuen així “són les típiques que viuen en una bombolla i no els ha passat res”. Acusen “els progres” de “defensar els delinqüents”, i asseguren que “el que cal fer és enfrontar-se als progres quan ells defensin els delinqüents”.

➡️ Política

Més notícies: